Înghesuială la Pașapoarte, în Timișoara. Părinții stau la coadă cu copiii ca să li se elibereze documente de călătorie

pasapoarte1 577x1024

Decizia de a deschide ghișee la Serviciul de Pașapoarte din Timișoara în 1 iunie, special pentru eliberarea documentelor de călătorie pentru copii i-a entuziasmat pe timișoreni. Dovadă stă faptul că în primele 10 minute de la deschiderea Serviciului, toate bonurile de ordine disponibile s-au epuizat. 

Printr-un ordin al prefectului, Serviciul Comunitar de Pașapoarte Timiș preia în 1 iunie cereri de eliberare de pașapoarte pentru minori, între orele 8.30-14.30. Decizia inițială a fost ca două ghișee să fie deschise, iar cererile să fie preluate exclusiv în baza bonurilor de ordine.

Oamenii s-au așezat la coadă cu copiii încă de dimineață. În primele 10 minute au fost împărțite toate numerele de ordine. În plus, reprezentanții Serviciului au deschis un ghișeu suplimentar.

„Inițial au fost două ghișee deschise, cu 72 de bonuri de ordine. Văzând că sunt foarte mulți doritori, am suplimentat cu un ghișeu și am eliberat 108 bonuri de ordine. În 10 minute s-au dat toate. Părinții pot veni cu copiii doar la ora programată, nu trebuie să stea la coadă. Am omis multe persoane care nu au mai prins loc și ne gândim să repetăm experiența pe viitor, vom vedea decizia.”, a declarat Daniel Leahu, şeful serviciului de Pașapoarte Timiș.

ghiseu pasapoarte

Foto: captură video

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Și prefectul de Timiș a dat asigurări că inițiativa se va repeta. „Suntem totuşi limitați fizic de numărul cadrelor disponibile. Vă promit că vom repeta inițiativa în cel mai scurt timp! Îi asigur pe părinți că se va găsi înțelegere în această vară pentru cei ce vor să plece în concediu cu copiii.”, a spus Mihai Ritivoiu.

Pașapoartele pentru eliberarea cărora s-au depus cereri în cursul zilei de 1 iunie vor fi gata în 5 zile lucrătoare. Este vorba despre documentele de călătorie electronice care sunt valabile 3 ani pentru copiii de până la 12 ani și 5 ani pentru copiii mai mari de 12 ani.

Foto: Facebook

tmc 640