Peste 500 de pachete cu produse de igienă pentru persoanele dezavantajate din Moldova Nouă

Chiar dacă noi toți am trecut prin momente dificile din cauza pandemiei, există o categorie socială care, din diverse motive, are o situație la limita supraviețuirii. În acest sens, administrațiile publice locale au accesat un proiect de anvergură care le permite, pe lângă bunurile de strictă necesitate, să beneficieze și de bunuri destinate igienei personale, atât de necesară pentru prevenirea răspândirii bolilor.

Zilele trecute, Primăria orașului Moldova Nouă a recepționat un număr de 513 pachete cu produse de igienă care urmează să fie distribuite persoanelor cu posibilități materiale precare în cursul acestei săptămâni. Despre ce este vorba și care sunt categoriile beneficiare, secretarul administrației publice locale de la malul Dunării, Florin Ciovela, a detaliat:

„Acțiunea de distribuire are ca bază inițială proiectul finanțat în cadrul POAD 2014-2020 și care continuă în cadrului proiectului POAD 2018-2021 cu titlul: «Acordarea de ajutoare cu produse de igienă», având ca bază de susținere fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane. Printre destinatarii finali ai POAD se numără:

leader board 728 x 90 px

– persoanele care beneficiază de ajutor social;

– persoanele care beneficiază de o alocație pentru susținerea familiei;

– persoanele cu handicap grav”.

Începând de miercuri, 27 ianuarie, persoanele care se încadrează în categoriile sus amintite, vor putea ridica pachetele cu produse de igienă de la sediul administrației pieței (piața agroalimentară Moldova Nouă).