Peste 500 de firme din vestul țării au beneficiat de finanțare prin programul Start-Up Nation în ultimul an și jumătate

Peste 500 de firme nou-înființate din vestul țării au beneficiat de finanțare de până la 200.000 lei de la stat, prin programul Start-Up Nation, în ultimul an și jumătate. Agenția pentru IMM-uri Timișoara anunță că are bani pentru a plăti și cheltuielile celor 226 de societăți ale căror dosare au fost aprobate, doar că mai așteaptă clarificări de la beneficiari.

Agenția pentru IMM-uri Timișoara, care gestionează programul Start-Up Nation 2018 în județele Timiș, Caraș-Severin, Arad și Hunedoara, a informat că a încheiat 1.125 de contracte, dintre care 754 au fost analizate și avizate favorabil.

Anul trecut, 308 dintre firmele care au aplicat pe acest program au beneficiat de finanțare, iar în primele luni ale lui 2021 au mai primit bani pentru decontări încă 220 de societăți. În aceste condiții, au mai rămas 226 de firme care așteaptă să le fie decontate cheltuielile.

leader board 728 x 90 px

Plățile efectuate până în prezent totalizează 75,6 milioane lei. Prin intermediul acestui program, până în prezent s-au creat 1.317 locuri de muncă și estimăm că până la finalul anului se vor crea peste 5.500 noi locuri de muncă. Celelalte dosare care nu au primit finanțare sunt în curs de analiză, așteptăm clarificări de la beneficiar pentru a le finaliza, dar avem buget pentru a fi plătite”, au transmis reprezentanții Agenției pentru IMM-uri Timișoara.

Cele mai multe firme deschise prin programul Start-Up Nation la nivelul județelor Timiș, Arad, Hunedoara și Caraș-Severin au fost în domenii precum repararea mașinilor, construcții, horeca, spălătorii auto sau tehnică dentară.

Prin intermediul programului Start-Up Nation beneficiarii au primit finanțări nerambursabile de până la 200.000 lei din partea statului pentru a-și deschide o firmă și a crea, astfel, noi locuri de muncă.