Peste 50 de milioane de lei pentru infrastructura școlară din Caransebeș

felix borcean

Primarul Felix Borcean și-a pus semnătura pe contractul ce va moderniza și dota școlile și grădinițele din municipiul de pe Timiș și Sebeș.

Unitățile de învățământ din Caransebeș vor fi dotate și modernizate pe bani europeni, printr-un proiect european derulat de administrația locală prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Cu o valoare ce depășește 14 milioane de lei, proiectul presupune dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale sau de altă natură necesare derulării actului didactic în toate unitățile de învățământ din municipiul Caransebeș, inclusiv Clubul Copiilor și Clubul Sportiv Școlar. Mai exact, e vorba despre laboratoare, atelierele de practică, sălile de clasă, cabinetele psiho-pedagogice sau sălile de sport.

Contractul a fost semnat joi de primarul Felix Borcean. Această finanțare se alătură celorlalte obținute pentru eficientizarea energetică a mai multor unități de învățământ.

1000x200 dacus 02

„Educația a fost, este și va fi o prioritate a administrației noastre. Pe lângă eficientizarea energetică și modernizarea majorității unităților de învățământ, astăzi am semnat contractul de finanțare pentru dotarea cu echipamente informatice, mobilier și materiale educaționale și sportive a tuturor unităților de învățământ din Caransebeș, în valoare de 14,3 milioane de lei, astfel încât, suma totală pentru infrastructura școlară din municipiu se ridică la peste 50 de milioane de lei, nepunând la socoteală investițiile și reparațiile din bugetul local. Felicitări tuturor celor implicați în realizarea acestor proiecte!”, a declarat primarul Felix Borcean.

publicitate si promovare online banner maxagro