Peste 5 milioane de euro, supravegherea lucrărilor de modernizare a căii ferate Caransebeș – Timișoara

cale ferata

CFR Infrastructură a desemnat ofertele câștigătoare ale contractelor de consultanță și supervizare a lucrărilor de modernizare a căii ferate Caransebeș – Timișoara.

„TPF INGINERIE SRL a fost desemnată câștigătoare pentru ambele loturi, cu o ofertă în valoare de 14.310.938,75 lei, fără TVA pentru lotul 1 Caransebeș – Lugoj, respectiv 14.248.984,25 lei, fără TVA oferta pentru lotul 2 Lugoj – Timișoara Est, contractele de achiziţie publică urmând a fi semnate de ambele părţi la finalul perioadei legale de contestaţii”, aflăm de la CFR SA.

Adică, CFR va achita firmei 28,6 milioane de lei.

„În cadrul celor două contracte, consultantul/supervizorul va coordona, va asigura consultanță și supervizare în cadrul celor două etape ale contractelor, respectiv proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare, aferente secțiunilor de cale ferată de pe LOTUL 1 și LOTUL 2, conform prevederilor HG nr. 1/2018, pentru aprobarea condiţiilor generale şi specifice pentru anumite categorii de contracte de achiziţie aferente obiectivelor de investiţii finanţate din fonduri publice. De asemenea, va urmări ca Proiectul tehnic să fie elaborat conform regulamentelor legale în vigoare, cu respectarea tuturor etapelor din HG nr. 907/2016 privind etapele de elaborare şi conţinutul-cadru al documentaţiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice, cu modificările ulterioare”, explică reprezentanții CFR.

Va fi modernizată linia ferată dintre cele două orașe pe o lungime de 95 de kilometri. Lucrările vor fi supravegheate și verificate timp de 103 luni. Banii pentru aceste contracte vin din PNRR.

celtic transilvania 1000x100px