Cu terminalul de plecări în lucru, Aeroportul Timișoara licitează sistemul de securitate

terminal 5

În timp ce noul terminal de plecări externe se află în plin șantier, Aeroportul Internațional Timișoara a scos la licitație sistemul de securitate ce îl va însoți. Se pun la bătaie peste 47 de milioane de lei.

Contractul presupune furnizarea de echipamente de securitate, proiectarea tehnica a sistemului HBS, servicii de integrare și active necorporale.

Se vor cumpăra detectori de explozivi lichizi sau urme de explozivi, sistem de securitate pentru tăvi, scaner de bagaje de cală și pentru persoane, detectorare de metale, scanere RX pentru bagaje, sistem auto check-in de tip DROP BAG și sistem automat de verficare a documentelor.

Investiia presupune „sistem integrat destinat controlului de securitate transportului bagajelor de cală și controlului documentelor la trecerea frontierei de stat realizate în terminalul plecări curse externe destinat pasagerilor, bagajelor de cabină și de cală ale acestora, a persoanelor, altele decât pasagerii și articolelor transportate de aceștia.”

„De asemenea, prin achiziționarea echipamentelor de securitate se asigură extindere facilităților destinate pasagerilor pentru menținerea gradului de utilizare sustenabilă a aeroportului. Configurarea dotărilor propuse în acestă procedură de acchiziții trebuie să asigure serviciile de securitate necesare integrării României în Spațiul Schengen”, se arată în caietul de sarcini.

Ofertele pot fi depuse până în 7 martie.

securitate aeroport

Viitorul terminal de plecări externe va avea 6 fluxuri, ceea ce înseamnă că vor putea decola maximum 6 avioane concomitent. Valoarea terminalului este de 37,85 milioane de euro. Terminalul de plecări externe va avea o suprafață de 12.000 de metri pătrați, 7 lifturi, 18 ghișee de check-in și 2 de self check-in, 6 posturi pentru Poliția de Frontieră și 6 porți automate de scanare a documentelor. Lucrările trebuie finalizate, potrivit contractului, până în ianuarie 2024.

securitate aeroport 2

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/