Peste 400 de elevi din Caraș-Severin au spus „pas” Bacalaureatului

20% dintre elevii de clasa a XII-a și a XIII-a seral din Caraș-Severin au preferat să nu se mai înscrie la examenul de Bacalaureat, așa că nu participă la probele care se desfășoară în această perioadă.

La nivel național, peste 40.000 de elevi au ales să nu participe probele examenului de Bacalaureat anul acesta. Este un număr record, cel mai probabil fiind rezultatul celor 2 ani de pandemie care a dat sistemul de învățământ peste cap.

În județul Caraș-Severin, din cei peste 2.000 de elevi înmatriculați în anul școlar curent în clasele a XII-a zi și a XIII-a seral, 428 au decis să nu se înscrie în examenul maturității, simțindu-se probabil nepregătiți. Spre deosebire de alte județe, numărul nu este cu mult mai mare decât anul trecut, spre exemplu, atunci când aproape 400 de absolvenți au spus „pas” Bacalaureatului.

Cuib de vise 1000x100

Probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale au loc în perioada 6-16 iunie. Probele scrise din sesiunea iunie-iulie 2022 încep luni, 20 iunie, cu examenul la Limba și literatura română. Proba obligatorie a profilului este programată marți, 21 iunie, fiind urmată miercuri, 22 iunie de proba la alegere a profilului și specializării. Proba la Limba și literatura maternă se va desfășura joi, 23 iunie.

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12.00). Pentru depunerea contestațiilor a fost alocat intervalul orar 12.00 – 18.00 în aceeași zi. Afișarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/