Educația trebuie răsplătită! Premianții din comuna Forotic vor pleca în tabără

timisoara capitala 2023

În cea mai recentă ședință extraordinară a Consiliului Local Forotic, desfășurată în urmă cu câteva zile, s-a decis atribuirea unor fonduri pentru recompensarea elevilor merituoși cu tabere în vacanța de vară.

Primarul Alexandru Sporea motivează prin faptul că: „avem elevi care învață, obțin rezultate foarte bune la învățătură, au învățat de-a lungul timpului, participă la Olimpiade sau la alte concursuri extrașcolare și se străduiesc să fie cei mai buni. Acei elevi care au obținut locuri fruntașe la diferite concursuri trebuie să simtă că efortul lor nu trece neobservat în comunitate. Pentru că nu au fost răsplătiți niciodată și îmi doresc ca începând de anul acesta premianții școlii din clasele 5-8 care au ocupat locurile I, II și III, dar și cei care s-au clasat pe locuri fruntașe la diferite concursuri extra curriculare indiferent de vârstă sau media generală la încheierea anului să fie răsplătiți cu o săptămână în tabăra de vară”. Astfel, pe lista premianților au fost înscriși până în prezent 14 copii.

Cuib de vise 1000x100

Nu doar către generația tânără se îndreaptă atenția administrației locale. Pentru cei mai activi enoriași din parohiile comunei Forotic, va fi organizată o excursie la una dintre mănăstirile propuse de comun acord cu organizatorii. Vor fi făcute consultări cu preoții bisericii pentru a găsi cele mai potrivite locuri care pot fi vizitate pe un traseu bine stabilit. Primăria va asigura transportul în limita unui autocar pe localitate.