Peste 400 de bucăţi de articole pirotehnice – ridicate de poliţiştii caransebeşeni

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, comercializarea articolelor pirotehnice revine în atenția polițiștilor.

Săptămâna aceasta, miercuri, 11 decembrie, organele abilitate din cadrul Poliției municipiului Caransebeș au depistat, în Piața Agroalimentară din localitate, o femeie de 48 de ani, care deținea în vederea comercializării, 60 de bucăți de articole pirotehnice – petarde. Totodată, aceasta este bănuită că, în cursul aceleiași zile, ar fi comercializat alte 9 cutii de articole pirotehnice, din același model cu cele găsite asupra sa.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor atât articolele pirotehnice găsite asupra persoanei bănuite, cât și banii obținuți din comercializarea celor 9 cutii de petarde.

La câteva ore distanță, pe o stradă din oraș, a fost depistat un autoturism, din care, unul dintre pasageri, a aruncat un articol pirotehnic, în timpul mersului, lucru care a determinat organele abilitate să urmărească autoturismul. Astfel, în urma controlului efectuat, în interiorul mașinii, a fost găsită și ridicată cantitatea de 375 de bucăți de articole pirotehnice.

În autoturism au fost identificați un bărbat de 36 de ani, din Caransebeș, împreună cu fiul său de 14 ani, acesta din urmă fiind sancționat contravențional cu amendă pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Polițiștii au întocmit, în ambele cazuri, dosare penale pentru nerespectarea regimului materiilor explozive și operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept și continuă cercetările.