Peste 350 de milioane de lei pentru spitalele din Timiș: „Nu există niciun motiv pentru care unui asigurat să-i fie refuzat un serviciu medical”

În primele nouă luni ale anului 2019, spitalele din județul Timiș au primit peste 350 de milioane de lei de la Casa Județeană de Asigurări Timiș. Cei mai mulți bani au mers la Spitalul Clinic Județean „Pius Brînzeu” Timișoara, peste 100 de milioane de lei. Conducerea CJAS Timiș atrage atenția că spitalele nu au niciun motiv să refuze un serviciu asiguraților, iar oricine se lovește de așa ceva, trebuie să le semnaleze acest lucru.

Banii se referă la sumele alocate unităților sanitare cu paturi, definite ca spitale. În Timiș, 26 de astfel de unități au contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș. Dintre aceste, peste jumătate, 14, sunt în Timișoara și acordă servicii de spitalizare de zi și continuă. „Vreau să subliniez faptul că sumele alocate unităților sanitare cu paturi sunt suficiente și nu există niciun motiv pentru care, unui asigurat să-i fie refuzat un serviciu medical. Dacă un asigurat întâmpină dificultăți în obținerea serviciilor medicale de care are nevoie în cadrul spitalelor, îl  rog să ne sesizeze, pentru a putea rezolva în cel mai scurt timp situația cu care se confruntă”, spune președintele CJAS Timiș, Victor Dumitrașcu.

În primele nouă luni ale anului, Spitalul Județean a primit 106,6 milioane de lei. Al doilea spital în ceea ce privește banii primiți este Spitalul Municipal Timișoara, cu 70 de milioane de lei. Spitalul Clinic de Copii „Louis Țurcanu” a primit 38,8 milioane de lei, în timp ce 20,5 milioane au mers spre Institutul de Cardiologie Timișoara. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș” a primit 17 milioane de lei. Spitalul de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Jebel a primit 13,8 milioane de lei, în timp ce 13,6 milioane de lei au mers spre Spitalul de Psihiatrie Gătaia. Pentru Spitalul Municipal din Lugoj s-au alocat 12,6 milioane de lei.