Joaca, un pericol pentru cei mici! Nisipul de la locurile de joacă poate ascunde bacterii periculoase

untitled design set 970x90 px

Complexele de joacă destinate copiilor din Lugoj au fost reparate, iar mai multe piese au fost înlocuite, lucru care le face din nou utilizabile, însă bucuria micuților este umbrită de o altă problemă. Mama unui copil din municipiu a semnalat că băiețelul său în vârstă de 1 an și 9 luni a fost infestat cu toxocara canis, un parazit care se găsește în organismul câinilor.

Omul reprezintă o gazdă provizorie pentru acesta, însă infecția se manifestă neplăcut, cu alergii, afecțiuni pulmonare, febră, greață și, în cazuri mai grave, probleme oculare, printre care se numără și leziunile retiniene, nevrita optică sau dezlipirea de retină.

„Vreau să trag un semnal de alarmă pentru toți părinții care își lasă copiii să se joace în nisipul de la locurile de joacă! Băiatul meu, în vârstă de 1 an și 9 luni, a luat toxocara canis, o bacterie foarte periculoasă, care se găsește la câini. El fiind mic, se joacă cu mânuțele în nisip și uneori le mai bagă în guriță. Această bacterie este eliminată de câini prin fecale, bacteria având nevoie de un mediu umed pentru a putea trăi. Este o larvă foarte periculoasă, care nedescoperită și netratată la timp, poate da complicații grave”, ne-a scris Ramona Vegheș.

publicitate ziar expresb 1000x100

Părinții sunt îngrijorați de faptul că micuții se pot infesta cu toxocara canis la contactul cu nisipul din locurile de joacă, unde adesea câinii vagabonzi, dar și cei cu stăpân, sunt lăsați să își facă nevoile. Pentru a preveni afecțiunea, este necesară o igienă strictă și riguroasă, prin spălarea mâinilor la fiecare contact cu nisipul, însă pentru un copil de vârstă fragedă acest lucru este dificil de controlat.

O soluție mai eficientă ar fi îngrădirea locurilor de joacă, astfel încât patrupedele să nu mai ajungă în zonă. Din păcate, adesea chiar și stăpânii care își plimbă câinii prin parcuri uită să strângă excrementele lăsate de animal, expunând copiii la pericole. Câinii vagabonzi umblă și ei liberi, în lipsa reacției administrației locale care ar trebui să le asigure adăpost. Acestora li se adaugă și ciorile care își fac nestingherite veacul în parcuri, lăsând în urmă mizerie și un miros greu de suportat.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/