Peste 300.000 de lei din fonduri europene la Caransebeș. Pentru schimbarea atitudinii funcţionarilor publici faţă de cetăţenii urbei!

Primăria Caransebeș a lansat astăzi, 15 mai, proiectul „CETATE – Caransebeş, Eficient şi Tânăr prin Administrare Transparentă şi Economică”, în beneficiul cetăţenilor din municipiul Caransebeş.

Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Transparency International Romania și este cofinanţat din Fondul Structural European, prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă.

„Deși produsul final nu va fi palpabil și poate că mulți s-ar întreba de ce a trebuit ca să investim 367.000 de lei pentru ca funcționarul public doar să zâmbească în fața cetățeanului și să poarte un dialog constructiv, acest proiect să știți că este necesar atât pentru angajatul din primărie, cât și pentru cetățenii municipiului”, a menționat primarul Felix Borcean, prezent la lansarea proiectului.

Proiectul CETATE are ca obiectiv general implementarea unui sistem de management al calităţii unitar şi eficient, prin standardizarea proceselor de lucru, elaborarea de instrumente specifice de lucru, certificarea ISO 9001 – 2015 şi dezvoltarea abilităţilor personalului din cadrul Primăriei Municipiului Caransebeş, în scopul optimizării proceselor orientate către beneficiari şi dezvoltării capacităţii instituţionale.

„Acest proiect are ca obiective standardizarea proceselor de lucru la nivelul Primăriei Municipiului Caransebeş, pe baza modelelor de bună practică şi a lecţiilor învăţate prin networking, vor fi 40 de angajați care vor participa la sesiuni de formare, vor fi instruiți atât în România, cât și în Germania, la Primăria din Berlin, vor avea la dispoziție la finalul cursului un manual pe baza căruia vor putea ajuta colegii din Primărie să învețe să lucreze eficient în folosul cetățeanului și efectele pozitive se vor vedea în timp”, ne-a menționat Andrei Ungur, city managerul Primăriei Caransebeș.

„Atât în beneficiul Primăriei Municipiului Caransebeş, cât şi în beneficiul cetăţenilor, proiectul va contribui implicit la: fluidizarea proceselor organizaționale, la debirocratizarea și îmbunătățirea proceselor de lucru din cadrul instituției și la reducerea duratei de livrare a proceselor orientate către beneficiari. Prin toate activitățile propuse și rezultatele urmărite, proiectul va asigura extinderea şi consolidarea Sistemului de Management al Calităţii din cadrul Primăriei, contribuind astfel la optimizarea proceselor orientate către cetăţenii beneficiari, în concordanţă cu Strategia pentru Consolidarea Administraţiei Publice până în 2020. În acelaşi timp, proiectul contribuie la creșterea capacității administrative a instituției, care va putea deveni astfel model de bună practică la nivel național. Valoarea totală a proiectului este de 376.092,41 lei, din care valoarea cofinanțării UE este de 316.573,06 lei, cofinanțarea Primăriei Caransebeș fiind de 2% din sumă”, ne-a precizat Georgeta Filip, din cadrul organizației Transparency International Romania, care ne-a mai specificat că proiectul se va încheia în luna iunie anul viitor.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/