Peste 30 de tineri din Europa au învățat la Milcoveni cum pot transforma deșeurile în artă!

proiect nevo parudimos

Centrul de Resurse pentru Regenerare Urbană Timișoara a implementat, în perioada 29 iunie – 6 iulie, schimbul de tineri din cadrul proiectului The Art of Recycling, finanțat prin programul ERASMUS +.

Această mobilitate a reunit în satul Milcoveni din județul Caraș-Severin 36 de tineri din Turcia, România, Republica Cehă, Lituania și Grecia care, timp de nouă zile, au avut ocazia să își îmbunătățească cunoștințele cu privire la metode de reducere a cantității de gunoi produs în viața de zi cu zi, sortarea corespunzătoare a deșeurilor, precum și diferite metode de reciclare și refolosire a gunoiului prin artă și obiecte de artizanat.

Cei 36 de tineri au provenit din comunități defavorizate ale celor cinci țări partenere, proiectul vizând în special această categorie de participanți, în condițiile în care în comunitățile defavorizate, importanța reciclării nu este înțeleasă corect, iar cunoștințele în acest domeniu sunt inexistente.

leader board 728 x 90 px

Scopul proiectului a fost acela de a le oferi participanților o alternativă non-formală de a învăța cum pot recicla prin artă și lucru manual, într-un mod ingenios și distractiv. Activitățile din timpul schimbului au fost axate pe transformarea a diferite materiale și obiecte, care într-un alt context ar fi ajuns la gunoi, în obiecte decorative, de utilitate sau chiar opere de artă.

Prin acest proiect, conceptul de reciclare a fost prezentat într-un mod mai atractiv pentru a-i face pe cei 36 de participanți să prezinte mai mult interes în fața problemelor de mediu. În acest fel sperăm ca în timp cantitatea de deșeuri din comunitățile defavorizate din țările partenere să se reducă, iar interesul comunităților pentru reciclare să crească.