Pași importanți pentru învățământul din Oravița. Școala „Romul Ladea”, în reparații capitale!

reparatii romul ladea

Una dintre cele mai vechi unități de învățământ din Oravița a intrat de curând într-un amplu proces de reabilitare și modernizare. Investițiile sunt posibile grație unui proiect european, accesat de administrația locală de pe Valea Carașului.

Lucrările în valoare de aproape 20 de milioane de lei demarate la Școala Gimnazială ,,Romul Ladea” vor transforma instituția de învățământ din Oravița într-una demnă de standardele europene, anunță primarul Dumitru Ursu.

Finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, proiectul „Îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din orașul Oravița prin investiții în obiective educaționale și spații publice” prevede ample lucrări de reabilitare, modernizare și dotare. Mai exact, se va interveni la diferite corpuri de clădire ale şcolii (spații destinate învățământului primar, gimnazial şi preşcolar, sală de sport) prin: refacerea/consolidarea structurii de rezistență, refacerea șarpantei din lemn cu învelitoare din tablă profilată, izolarea planșeului peste etaj, a soclului şi a pereților, înlocuirea ferestrelor, refacerea termoizolației și hidroizolației, instalarea unui sistem de iluminat cu tehnologie LED, montarea de ventilo-convectoare pentru încălzire, refacerea tencuielilor interior/exterior, dotarea cu echipamente a sălilor de curs, a laboratoarelor şi atelierelor, vor fi achiziționate softuri educaționale și vor fi, de asemenea, amenajate de terenuri de sport.

Pentru că viitorul Oraviței sunt copiii, această investiție va însemna un pas important spre creșterea calității actului educațional și spre condiții moderne de învățare, așa cum toți elevii merită. Le mulțumim cadrelor didactice și copiilor, care ne-au ajutat să identificăm nevoile reale ale acestora, pentru a beneficia de educație de calitate și ne-au determinat astfel să elaborăm acest proiect.”, a precizat edilul-șef al Oraviței.

scoala oravita 2

scoala oravita 3