Domnule Dunca, să ne ocupăm de lucruri serioase, nu de brambureală administrativă!

popovici ionut (3)

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin e avertizat încă o dată să se apuce de treabă și să renunțe la lucrurile mărunte, la a mai plăti polițe personale și a face pe deșteptul!

Ionuț Popovici, cea mai dură voce la această oră în plenul Consiliului Județean, nu-l mai menajează deloc pe Romeo Dunca, președintele care parcă se încăpățânează să fie în prim-plan cu managementul pe care doar el îl poate înțelege și nimeni altcineva. Dacă în campania electorală vorbea despre rețele de gaz în tot județul, despre turism și dezvoltare spectaculoasă, odată instalat în fotoliul de președinte, Romeo Dunca s-a ocupat de Muntele Mic, acolo unde a lăsat familiei sale afaceri ce generează sume impresionante, dar și de concediat șoferi, lăutari și tot felul de alte lucruri care în niciun caz nu schimbă în bine viața cărășenilor. Poate doar viețile celor agreați de președinte.

Recent, Romeo Dunca s-a băgat la cultură. A cerut consilierilor județeni un acord de principiu privind înființarea Centrului Județean de Cultură și Artă Caraș-Severin, ca rezultat al reorganizării a două instituții de cultură ce vor fuziona. E vorba despre Centrul Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale și Școala Populară de Arte și Meserii „Ion Românu”. „Activitățile celor două entități sunt aproximativ similare.”, a explicat Dunca. Sediul noului Centru Județean de Cultură și Artă, Ateneul Tineretului. O clădire vai de mama ei! Nimic despre efectele acestei fuziuni, despre reducerea cheltuielilor, despre viitoarea activitate. Cu alte cuvinte, o manevră pentru a mai elibera din funcție niște directori pesediști. De aici și reacția lui Ionuț Popovici: „Nu asta e prioritatea județului în acest moment! Sunt două instituții care funcționează foarte bine. Școala Populară de Artă se întreține singură și nu are rost să fie comasată cu altă instituție de cultură. Ce facem cu clădirea de deasupra Reșiței?! Nu știu ce vrem să facem, nu știm dacă obținem vreo finanțare, nu ne spuneți nimic. Să ne ocupăm de lucruri serioase, domnule Dunca, nu de brambureală administrativă!”