Peste 3.500 de doze de vaccin antigripal au ajuns în Caraș-Severin

vaccine administration on an elderly patient
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

O primă tranșă de doze de vaccin antigripal au fost trimise de Ministerul Sănătății către Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin. 

La mijlocul acestei luni, Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin a primit 3.550 de doze de vaccin antigripal, o primă tranșă pentru acest sezon. Următoarele vor veni pe măsură ce le va trimite Ministerul Sănătății, spune Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP.

Această primă tranșă a plecat spre medicii de familie care vor vaccina persoanele eligibile (pe cele cu boli cronice, persoane din prima linie: asistență medicală UPU, SMURD, Ambulanță, vârstnici peste 65 de ani și persoane care deservesc centrele sociale. De asemenea, din aceste 3.550 de doze o parte va ajunge și către ambulatoriile de specialitate și către spitale.

Recent au ajuns la DSP și 170 de doze de vaccin anti-HPV, destinat fetițelor, pentru prevenirea cancerului de col uterin. Acestea au fost deja distribuite medicilor de familie, urmând ca, în viitorul apropiat, județul să primească o nouă doză.