Peste 4,3 milioane de doze de vaccin administrate în România. Puțin peste 1% dintre ele – în Caraș-Severin

Peste 4,3 milioane de doze anticoronavirus au fost administrate de la finalul lunii decembrie în România, aici fiind incluse și dozele de rapel. La nivelul județului Caraș-Severin au fost folosite 1,3% din aceste doze.

Până marți, 20 aprilie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.034.003 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, în timp ce 2.737.514 au fost vaccinate (peste 1,6 milioane dintre ele cu ambele doze).

La nivelul județului Caraș-Severin au fost administrate până ieri 58.087 de doze de Pfizer, Moderna și AstraZeneca, ceea ce înseamnă 1,32% din totalul imunizărilor la nivel național. Doar 23.219 cărășeni au fost vaccinați cu ambele doze.

În acest sens, Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin face un apel prin care îndeamnă populația să se imunizeze, subliniind că până acum nu au existat reacții adverse importante.

„Vaccinarea nu împarte societatea în «caste», ci, în afară de salvarea sănătății și chiar vieții oamenilor, poate facilita activitățile în societate, începând cu libera circulație și până la a scuti de carantină sau alte măsuri restrictive pe cei vaccinați inclusiv cu rapel. Vaccinați fiind, ne putem vizita mai liniștiți părinții sau rudele, ne putem întâlni mai relaxați cu prietenii, deși nu trebuie să neglijăm celelalte măsuri de siguranță sugerate sau impuse de autorități. (…) Haideți să nu irosim eforturile de până acum pentru limitarea și eliminarea pandemiei și să continuăm în acest ritm, pentru a putea vorbi de reîntoarcerea la o viață normală! Vă așteptăm la centrele de vaccinare din județ.”, transmit reprezentanții DSP.

La această dată, în județ sunt deschise 16 centre de vaccinare, singurul centru fără locuri disponibile fiind sala de sport a Liceului de Arte „Sabin Păuța” din Reșița, acolo unde oamenii se pot însă înscrie pe listele de așteptare. În centrele unde se administrează serul AstraZeneca nu mai este necesară programarea prealabilă. Doritorii se pot prezenta direct cu buletinul.