Peste 23 de milioane pentru 33 de străzi! Mutare câștigătoare?

Proiectul privind reabilitarea a 12,9 km de drum pe raza UAT-ului de la malul Dunării, depus de edilul Torma pe FDI, la mijlocul lunii iulie, se poate bucura de izbândă. Odată cu aprobarea finanțării proiectului în valoare de peste 23 de milioane de lei care vizează infrastructura rutieră, primarul anunță demararea lucrărilor chiar la începutul lui 2020.

Sfârșitul ultimei săptămâni din luna octombrie aduce o veste cât se poate de îmbucurătoare locuitorilor orașului Moldova Nouă. După nenumărate drumuri la service-urile auto, gropile și gropițele din „obrajii” celor 33 de străzi vor deveni istorie, semn că, odată cu trecerea fostului primar liberal în sânul familiei sociale-democrate, au început să se miște lucrurile în beneficiul orașului din Clisura Dunării.

Cu privire la străzile vizate să îmbrace straie noi, în valoare de aproape 5 milioane de euro, șeful administrației publice locale de la Dunăre amintește:

– Moldovița: toate străzile laterale;

– Boșneag: Str. Minerilor, inclusiv anexele de la stradă;

– Măcești: toate străzile interioare;

– Moldova Veche: 90% din străzile aferente;

– Orașul Nou: principalele străzi care nu au o altă posibilă finanțare.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Despre lucrurile bune care urmează să se-ntâmple în orașul pe care-l conduce odată cu finanțarea proiectului celor aproape 13 km de drum, Adrian Torma a declarat pentru expressdebanat.ro: „Faptul că un proiect istoric pentru orașul Moldova Nouă a primit finanțare este un semn că Guvernul e orientat către problemele comunităților, spre lucrurile foarte importante cum ar fi infrastructura rutieră. Eu nu am decât cuvinte de mulțumire, nu doar din partea mea, ci din partea întregii comunități. Noi așteptăm să ne punem pe treabă, să dăm startul lucrărilor la începutul anului viitor”.

Mai mult decât atât, Torma speră ca viitorul Guvern să aibă înțelepciunea de a nu pune punct proiectelor depuse prin Fondul de Dezvoltare Investițională, ci să le asigure continuitatea, asta pentru că „aici nu e vorba de partide politice. Vorbim de interesul tuturor cetățenilor, indiferent de simpatiile/antipatiile politice”.

În primă fază, realizarea investiției de la Moldova Nouă va beneficia de sprijinul financiar din partea FDI, urmând ca, în baza unui grafic care va fi stabilit, timp de două decenii, Primăria să restituie suma respectivă, fără nicio dobândă: „Noi avem o perioadă de implementare a proiectului de trei ani de zile, iar rambursarea se va face în următorii 20 de ani cu niște sume destul de modice de la bugetul local”, a concluzionat primarul Orașului Moldova Nouă, Adrian Torma.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/