Comuna Berliște – mai ceva ca-n Evul Mediu! Pașii spre reabilitare se fac doar pe hârtie, Consiliul Județean pare depășit!

13 km de drum județean îngrădesc orice șansă de dezvoltare a comunității conduse de primarul Nicolae Orăvicean, progresul economic, educațional, dar și calitatea vieții, în general, fiind lucruri discutabile din cauza căii de acces aflate în paragină.

În ciuda nenumăratelor demersuri făcute de edilul comunei cărășene către Consiliul Județean Caraș-Severin pentru a se interveni în cazul drumului care practic izolează locuitorii din Berliște de localitățile limitrofe, Nicolae Orăvicean afirmă că, din păcate, până în momentul de față, lucrurile par așezate strategic doar pe hârtie: „Anul acesta s-a făcut un pas, dar pe hârtie. A fost eliberat un certificat de urbanism, dar nu știu în ce stadiu e studiul de fezabilitate. Inclusiv președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, a promis că anul acesta se va depune acest studiu de fezabilitate și chiar cu puțin efort se poate semna contractul de finanțare. Nu știu în ce stadiu e acum”.

Din cauza desfășurării lucrurilor cu viteza melcului, Orăvicean e gata să se adreseze premierului în încercarea de a găsi o soluție pentru rezolvarea acestui caz și este de părere că ar fi mai bine ca „o companie națională să gestioneze întreg procesul de modernizare a acestor drumuri, întrucât Consiliul Județean pare depășit de situație”.

Potrivit calculelor făcute de edilul-șef, cheltuielile pentru repararea celor 7 km de drum care leagă localitatea Nicolinț de Berliște și pentru modernizarea altor 6 km care fac legătura între Berliște și Iam nu ar fi colosale, alocarea a 200.000- 300.000 de lei fiind mai mult decât suficientă.

Cu privire la categoriile cele mai afectate de acest drum dezastruos, primarul vorbește de cei aproximativ 130 de cetățeni care au un loc de muncă la Oravița sau în localitățile limitrofe, localnicii riscând să-și piardă serviciul din cauza faptului că angajatorii s-au săturat să se tot plimbe pe la service-urile auto în încercarea de a asigura transportul personalului. Tot aici vorbim și de cetățenii comunei care își distrug vehiculele proprii zilnic, la fel și investitorii economici de pe raza comunei.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

În plus, nici turiștilor parcă nu le mai vine să treacă prin Berliște, Tabăra Internațională din localitate, care anual găzduiește peste 1.500 de turiști (în perioada mai-octombrie), riscând să rămână fără vizitatori: „Vin aici grupuri de turiști pe diverse proiecte care au deplasări în zonele turistice din împrejurimi. Ei bine, și microbuzele acelea se strică la un moment dat”, a subliniat îngrijorat edilul.

Mai mult decât atât, Nicolae Orăvicean se gândește cu groază că, în curând, acest drum va fi din nou inundat, „iarna nu vei ști pe unde să circuli”, situația fiind dramatică atunci când vine vorba de un incendiu, de exemplu: „până ajunge mașina de pompieri, în două, trei ore, arde casa din temelii”. Același lucru se petrece și până o mașină de salvare ajunge la cei aflați în nevoie, primarul explicând că din această cauză au avut loc și câteva decese.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/