Peste 20 de milioane de Euro la Caransebeș

Primarul municipiului Caransebeș, Marcel Vela, a declarat recent că va continua programul de reabilitare a rețelelor care alimentează orașul cu apă. De asemenea, investiția prevede extinderea celor existente, construirea unei stații de epurare moderne și reabilitarea celei de apă. De asemenea, există promisiuni de la ministrul culturii că va reface mai multe obiective istorice din oraș.

Ministrul Culturii, prezent recent la Caransebeș a făcut mai multe promisiuni de reabilitare a unor monumente istorice din oraș. De asemenea, primarul orașului, Marcel Vela, a declarat că locuitorii municipiului vor avea parte de lucrări de amploare prin Programul ISPA și în acest an. Suma de bani care este investită în reabilitarea rețelei de alimentare cu apă se ridică la 23 de milioane de euro. „Vor fi schimbați încă 12 kilometri de rețea de apă, va fi construită stația de epurare, iar uzina de apă este reabilitată prin acest proiect”, a declarat Marcel Vela. De asemenea, 20 de kilometri de canalizare vor fi construți în plus. Edilul a mai amintit că un alt proiect important pentru oraș este cel de construire a 10 kilometri de drumuri agricole.

În plus, la invitația primarului Marcel Vela – presedinte al PNL Caras Severin, membru în Biroul Politic Central, a
discutat cu colegii săi liberali din Guvern problemele specifice județului. Marcel Vela i-a prezentat ministrului Mircea Diaconu câteva dintre proiectele culturale importante pentru județ, pentru patrimoniul din Banatul de Munte. Împreună cu Daniel Chițoiu s-a discutat despre perspectivele industriei tradiționale din Caraș-Severin: metalurgie și minerit.