Ziua Mondială a Mediului la Reșița

Astăzi, județul Caraș-Severin sărbătorește împreună cu întreaga lume Ziua Mondială a Mediului.

Agenția pentru Protecția Mediului Caraș-Severin organizează o serie de activități în Parcul Tricolorului din orașul de pe Bârzava. Aceste acțiuni sunt o modalitate prin care se celebrează mediul, și au ca scop principal încercarea de conștientizare a oamenilor asupra importanței mediului înconjurător.

Începând cu ora 12:00, pe Bulevardul Republicii va răsuna marșul pentru mediu, cu oprirea în Parcul Tricolorului unde vor urma expoziții de desene cu tematică ecologică și expoziții de obiecte din materiale reciclabile. Cele mai bune desene vor fi premiate la sfârșitul programului.

Sărbătorirea Zilei Mondiale a Mediului ne oferă, în fiecare an, ocazia de a analiza efectele negative pe care le au acţiunile noastre asupra mediului, dar şi măsurile pe care trebuie să le întreprindem pe viitor pentru a reface ceea ce nepăsarea şi inconştienţa au distrus”, declară directorul executiv al APM Caraș-Severin, Carmen Sorescu.

Pentru acțiunile din această zi, Agenția pentru Protecția Mediului colaborează cu mai multe școli și licee din oraș, cu Biblioteca Judeţeană „Paul Iorgovici” Reşiţa, Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi Primăria Reşiţa. Faza județeană a Concursului național de proiecte de mediu se va realiza în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Caraş-Severin.