Peste 20 de ansambluri din 4 țări au răspuns prezent la „Fasuliadă”

1000x100 (4)

Uniunea Sârbilor din România – filiala Radimna, Primăria comunei Pojejena, Asociația Tommyland M9 și Școala Gimnazială „Atanasie Cojocaru” din Pojejena organizează, în perioada 21 – 23 octombrie, Festivalul Internațional FASULIADA, eveniment ajuns la cea de-a III-a ediție.

Cea de-a III-a ediție a Festivalului Internațional FASULIADA, festival educativ-culinar, va debuta anul acesta vineri în satul Radimna, cu o seară cultural-folclorică. Festivalul aduce în comuna de pe Clisura Dunării peste 20 de ansambluri folclorice din Macedonia, Serbia, Croația și România. Activitățile din cadrul evenimentului se vor desfășura pe o perioadă de 3 zile, sub egida Uniunii Sârbilor din România.

Sâmbătă, în cea de-a doua zi a festivalului, manifestările vor avea loc în Pojejena, începând cu ora 12.00, în parcul central din comună, locație unde se vor desfășura o serie de activități sportive tradiționale gen: construirea unei fântâni din știuleți de porumb, cel mai rapid mâncător de fasole, trasul cu arcul tradițional, etc. Pe durata preparării tradiționalei fasole cu ciolan la ceaun, ansamblurile invitate la eveniment își vor prezenta coregrafiile folclorice.

leader board 728 x 90 px

Câștigătorii, dar și toți participanții la activitățile sportive, vor fi premiați.

În ultima zi a festivalului internațional, duminică, 23 octombrie, se vor organiza excursii în capitala Banatului, Timișoara, prilej pentru participanți să viziteze instituțiile sârbești din cel mai reprezentativ oraș din Banat.

afis fasuliada