Peste 20 de angajați de la Drumuri Județene au câștigat bătălia cu Romeo Dunca în instanță

Sindicatul Direcției Județene de Drumuri a câștigat în instanță o primă dispută cu conducerea Consiliului Județean. În ședința din luna noiembrie 2020, consilierii județeni au aprobat Hotărârea privind reorganizarea aparatului propriu al Direcției Județene de Drumuri Caraș-Severin, aprobarea organigramei, a statelor de funcții și a regulamentului de organizare și funcționare. Ce s-a întâmplat ulterior, Express de Banat a consemnat nu demult, atunci când am anunțat că un număr de 35 de funcționari publici și personal contractual au primit preavize.

Sindicatul Consid din Direcția Județeană de Drumuri a reacționat imediat, cerând în instanță suspendarea executării Hotărârii Consiliului Județean și a Dispoziției președintelui CJ, Romeo Dunca, având același obiect referitor la reorganizarea Direcției.

Instanța Tribunalului Caraș-Severin a admis în parte cererea, a judecat cauza în procedură de urgență, soluția, pronunțată în cursul zilei de vineri, este favorabilă unui număr de 23 de angajați, în calitatea lor de reclamanți.

Soluția, pe scurt: Dispune suspendarea executării Hotărârii Consiliului Judeţean Caraş-Severin nr. 205/27.11.2020 şi a Dispoziției Președintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin nr. 423/04.12.2020, în privința angajaților din cadrul Direcţiei de Drumuri Judeţene Caraş-Severin, până la pronunțarea instanței de fond învestite cu acțiunea în Contencios administrativ, având ca obiect anularea acestor acte.

Aceeași soluție a fost dată și în cazul unui alt angajat al Consiliului Județean, care nu este membru al Consid, dar pe care sindicatul l-a reprezentat în instanță.

În cazul în care reclamanţii nu introduc acţiunea în anularea actelor în termen de 60 de zile, suspendarea încetează de drept şi fără nicio formalitate. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Caraş-Severin.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/