Dezvoltarea sportului de masă. Viziunea noului viceprimar al Timișoarei

Noul viceprimar liberal al Timișoarei se va ocupa de strategia juridică a primăriei, de siguranța publică și de reforma în sport. Cosmin Tabără vrea să dezvolte sportul de masă și spune că se sfătuiește în acest sens și cu Simona Amânar, soția sa, multiplă campioană olimpică, mondială și europeană la gimnastică.

Cosmin Tabără, de profesie avocat, consideră importantă dezvoltarea sportului de masă, de unde să se aleagă viitoarea performanță pentru că, spune el, „este greu ca primărie să ne axăm pe performanță, pentru că nu poți să faci performanță în toate domeniile”.

„Cu soția mea mă sfătuiesc de vreo 20 și ceva de ani. Am discutat și voi discuta inclusiv la nivel de comitet olimpic, beneficiind de relațiile pe care le are Simona în domeniul sportului și încercăm să găsim o soluție mai bună pentru dezvoltarea sportului în Timișoara și a infrastructurii pentru că este greu ca primărie să ne axăm pe performanță, pentru că nu poți să faci performanță în toate domeniile, dar este importantă dezvoltarea sportului de masă, de unde să se aleagă viitoarea performanță. Trebuie să facem sportul atractiv, pentru că făcându-l atractiv ca sport de masă automat vor veni și investitorii privați care dezvoltă acest sport.”, a declarat Cosmin Tabără.

leader board 728 x 90 px

În context, Tabără a mai spus și că soluția pentru performanță „eu așa o văd, prin investitorul privat”.

„Am avut o discuție inclusiv cu domnul Hagi, în urmă cu aproape 20 de ani, unde el susținea că primăria trebuie să ajute în totalitate un club de fotbal. Ne-am contrazis și chiar s-a supărat. Și vreau să mă întâlnesc și ne-am mai întâlnit de atunci, dar nu după ce a luat el campionatul cu Viitorul, aș vrea doar atât să îl întreb cu ce l-a ajutat primăria când a luat campionatul. Cu absolut nimic, nici măcar drumul de la stadion. Soluția pentru performanță eu așa o văd, prin investitorul privat.”, a explicat Tabără.

Cosmin Tabără a fost ales viceprimar al Timișoarei în 19 ianuarie, la aproape patru luni de la alegerile locale.