Cinematograful din Freidorf va fi transformat în centru cultural și educațional. Reabilitarea lui, selectată la finanțare

GAL Freidorf a selectat spre finanțare reabilitarea cinematografului și schimbarea destinației acestuia în centru cultural și educațional. Proiectul a fost depus de Primăria Timișoara pe Intervenția Centru Multifuncțional și are o valoare de peste 2,3 milioane de lei. 

În cadrul acestui viitor centru vor avea loc evenimente culturale. Imobilul va găzdui și un centru de zi pentru persoanele cu adicții, care vor beneficia de serviciu social, în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială Timișoara.

Fostul cinematograf de pe strada Nicolae Andreescu nr. R97 a fost preluat de Primăria Timișoara în 2017, când administrația a câștigat în instanță preluarea fostelor cinemauri de la RADEF, șapte la număr – Dacia, Timiș, Victoria, Arta, Unirea, Fratelia şi Freidorf. Toate ar urma să fie incluse în circuitul cultural al orașului.

leader board 728 x 90 px

Un al doilea proiect selectat spre finanțare este „Învață să reușeșți! – servicii integrate în comunitate”, proiect prin care se vor introduce activități de școală după școală, măsuri de acompaniere, educație parentală și pregătirea cadrelor didactice pentru lucrul cu copiii din zonele dezavantajate. Valoarea proiectului este de 1,8 milioane de lei.

Proiectul de infrastructură va fi finanțat prin Programul Operațional Regional, iar cel de servicii – prin Programul Operațional Capital Uman.

„În prezent sunt deschise apelurile de selecție pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere din zona urbană marginalizată cu străzile Crizantemelor, Ion Barac și Căpitan Damșescu, apel în valoare de 650.000 euro, parcuri și locuri de joacă – 350.000 euro, infrastructură educațională – 365.832 euro. Asociația Grupul de Acțiune Locală Freidorf implementează Strategia de Dezvoltare Locală în cartierele Freidorf, Dâmbovița, Calea Șagului, Steaua, Fratelia și Iosefin. Valoarea Strategiei este de 7 milioane euro, banii fiind împărțiți în două direcții: proiecte finanțate prin Programul Operațional Regional și Programul Operațional Capital Uman.”, transmit cei de la GAL Freidorf.

Foto: salvatimareleecran.ro