Senatorul Raoul Trifan: „Mai devreme sau mai târziu va trebui să ne pronunțăm dacă o eventuală discriminare pozitivă față de cei imunizați ar fi oportună”

Senatorul USR PLUS de Timiș Raoul Trifan lansează în spațiul public ideea cu privire la acordarea de beneficii pentru persoanele imunizate împotriva Covid-19. Într-o postare pe rețelele sociale, parlamentarul adresează întrebarea oportunității introducerii, prin lege, a unor beneficii în favoarea celor care se vaccinează împotriva noului virus. 

„Răspundeți în comentarii: ideea acordării de beneficii pentru persoanele imunizate este corectă?”, își începe postarea parlamentarul USR PLUS de Timiș.

Întrebarea vine în contextul în care, spune senatorul, Ungaria va ridica anumite restricții pentru persoanele care s-au vaccinat sau au suferit de COVID-19 și au anticorpi. „Acestea vor primi un document de tipul card care le va permite, de exemplu, să iasă din casă nestingherite după ora 20.00. Sunt anunțuri făcute de firme sau restaurante privind restricții pentru cei nevaccinați sau beneficii pentru cei care și-au făcut vaccinul. Aici, pe Facebook, se spune că ar trebui să te vaccinezi dacă mai vrei să te urci în vreun avion. (…) Cred că mai devreme sau mai târziu va trebui, ca legiuitori, să ne pronunțăm dacă o eventuală discriminare pozitivă față de cei imunizați ar fi oportună.”, își continuă senatorul postarea pe Facebook.

Întrebat cu privire la opinia sa despre legiferarea acordării unor beneficii pentru cei imunizați, fie eliminarea unor restricții pentru aceștia, demnitarul a răspuns: „Mă refeream la faptul că dacă toată lumea trebuie să urmeze anumite reguli, cei care ar avea imunitate la această boală să nu fie nevoiți să urmeze acele reguli, spre exemplu, că nu ai voie pe stradă după anumită oră. E o simplă întrebare o temă pe care noi ca societate trebuie să o discutăm măcar să vedem în ce măsură ar fi oportun ceva de genul acesta. Nu am o părere personală bine conturată. În acest moment nu îmi dau seama care ar fi cel mai bun mod de a continua în acest context pandemic care după cum vedem cu toții se prelungește mai mult decât ne-am dori.”

Cu privire la imunizare, Trifan crede că „fiecare trebuie să aleagă, dacă vrea să se vaccineze – foarte bine, dacă nu vrea momentan, la fel, foarte bine. Cred că este o întrebare pe care trebuie să ne-o punem în funcție de cum se desfășoară pandemia.”

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/