O nouă sesiune de înscriere pentru imunizarea anti-COVID în rândul personalului din învăţământ

Cum de imunizarea cadrelor didactice și a personalului din învățământ depinde revenirea elevilor pe băncile școlilor, autoritățile iau în calcul o nouă sesiune de înscriere în vederea vaccinării pentru toți cei care, din diverse motive, nu au reușit să își exprime opțiunea până la primul deadline, 15 ianuarie.

Actualmente, la nivelul județului Caraș-Severin, dintr-un număr de 409 unități de învățământ, unde își desfășoară activitatea 4.037 de persoane, doar 1.683 din cei chestionați s-au arătat pro imunizare, mai exact: 1.296 – personal didactic de predare; 130 – personal didactic auxiliar; 257 – personal nedidactic. Se pare că numărul personalului din învățământul cărășean ar fi fost mult mai mare, însă puținele centre de vaccinare funcționale și deplasarea pe o rază de mai mulți kilometri față de zona de domiciliu au reprezentat factorii pentru care o bună parte a persoanelor au preferat să nu adere la prima sesiune de înscriere.

Din fericire, pentru siguranța elevilor și pentru revenirea la modul tradițional de parcurgere a materiei, dascălii și personalul din învățământ se vor putea înscrie în vederea imunizării într-o nouă sesiune, termenul-limită în acest caz fiind 8 februarie:

„Toate cadrele didactice care și-au manifestat intenția în ceea ce privește imunizarea au fost încărcate pe platforma națională de vaccinare (prin conturile create de către fiecare școală), și în funcție programări, în funcție de cum sosesc dozele de vaccin, vor fi programate. De asemenea, există și o daua etapă (până la data de 8 februarie) lansată de ministrul Educației în vederea înscrierii. O cifră exactă a celor care au reușit să se imunizeze o vom putea avea la începutul semestrului al doilea.”, a dat de înțeles purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Ion Chiosa.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/