Peste 2.500 de elevi cărășeni s-au întors în online

boy in online class during lockdown

Aproape 13.000 de elevi și preșcolari s-au infectat cu SARS-CoV-2 în ultimele trei săptămâni. Numărul angajaților din învățământ depistați pozitiv a ajuns la circa 4.400 de persoane. La nivelul județului Caraș-Severin, 38 de unități de învățământ au cel puțin o clasă care și-a suspendat cursurile și a revenit în online.

Cele mai recente informații transmise de Ministerul Educației arată că 278.000 de elevi învață din nou în sistem online din cauza cazurilor de coronavirus depistate. 121 de școli și-au închis porțile în integralitate.

La nivelul județului Caraș-Severin, lucrurile nu par deocamdată dramatice, dar nici optimiste. Potrivit situației valabile joi, 101 clase/grupe și-au suspendat cursurile după apariția cazurilor de COVID-19, măsură care a afectat 2.540 de copii, trimiși în online (mai puțin de 7%). O singură unitate de învățământ s-a închis integral: Colegiul Terțiar Nonuniversitar – UBB Reșița.

Potrivit lui Ion Chiosa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, situația arată că 104 elevi/preșcolari și 62 de angajați sunt infectați cu SARS-CoV-2.