Ce e normal și ce e anormal în Spitalul Județean de Urgență Reșița?

Alina Stancovici,spital

Domnișoara Stancovici, Alina Stancovici, de ce sunteți mereu supărată în ultimul timp? Suspicioasă chiar, după cum povestesc apropiații și colaboratorii din Spitalul Județean de Urgență Reșița. De ce vedeți în fiecare dintre ei un potențial adversar? Mai ales în rândul medicilor. Ei susțin că nu se amestecă în actul matale managerial, cum aveți impresia, ci își văd de treaba lor, dar nu-i credeți. Îi suspectați pe mulți dintre ei, deși nu ar fi normal să faceți asta. Normal ar fi să vi-i apropiați, nu să-i îndepărtați. La urma urmei, ei sunt cei care dau ora exactă în spital.

Ar trebui să fiți bucuroasă că aveți un Staționar III cum Romeo Dunca nici în visele lui de maximă trăire nu se putea gândi în urmă cu un an când mărturisea că îl va face una cu pământul, iar pe matale te dă afară. În loc să-i mulțumiți, în biserică, lui Dumnezeu, că ați avut parte de doi oameni extraordinari, Lili Gherle, „nebuna” aia care a adunat în jurul ei o întreagă comunitate locală (cu bani și forță de muncă), și pe doctorul Emil Bunda, căruia nu i-a fost nicio clipă rușine să fie și salahor în saloanele de la Staționarul III, îi priviți cu neîncredere pe toți din jur. Unii spun că vă place să interpretați sau, după caz, să ascultați aria conspirației. Alții par convinși că vă asociați imaginea cu cea a unui personaj de succes din romanele celebrei Danielle Steel. Am auzit comentarii de genul că vă place să pozați într-o permanentă victimă. Că mereu există cineva care are ce are cu dumneavoastră. Vă poartă sâmbetele, din invidie și frustrare.

Vă asigur că sunt și dintre aceia care vă privesc cu rezervă, chiar dacă vă respectă strădaniile, ca pe un personaj care le știe pe toate, ca pe un manager care își „urechează” colaboratorii, așa cum o fac educatoarele de la grădi, ca pe un șef care nu știe să lucreze în echipă. Sau poate știe, dar nu vrea, tocmai de teama conspirației de care am amintit. Eu cred că sunt doar simple speculații. Că realitatea este alta. Mă înșel cumva?

Și apropo de bârfe și de alte chestii de acest gen venite pe surse: este adevărat că ați depus o adresă la Consiliul Județean în care întrebați dacă este normal sau nu ca medicul Cosmin Trebuian să conducă Secția ATI în urma concursului organizat de spital, în condițiile în care soția sa, medic anestezist, lucrează în aceeași secție? Dacă ar fi să-mi dau cu părerea, aș zice așa: este normal, pentru că cei doi lucrează de zece ani în aceeași secție, timp în care nimeni, absolut nimeni nu s-a gândit că pot fi incompatibili, pentru simplul motiv că secția respectivă nu este persoană juridică sau ordonator de credite. Dar mai pot să spun și așa: nu este normal, dacă dumneavoastră nu respectați regulile jocului și preferați un alt medic care a participat la concursul cu pricina, dar nu l-a câștigat.

Personal, sper ca juriștii Consiliului Județean, la care a ajuns adresa, să ofere un răspuns în afara suspiciunilor și a ariei conspirației care planează deasupra Spitalului Județean de Urgență Reșița.