Parlamentar de Timiș, despre Cîțu: „Comportament de vătaf stăpân peste banii țării”

cîțu
untitled design set 970x90 px

Critici dure au venit din partea primarilor PSD din Timiș, dar și a parlamentarilor USR din județ la adresa guvernului demis Cîțu, în urma împărțirii banilor din Fondul de rezervă. „Rea-voință, batjocură, ticăloșie și comportament discreționar, de vătaf stăpân peste banii țării”, spune unul dintre parlamentarii USR.

Mai mulți primari PSD din județul Timiș și-au manifestat nemulțumirea după ce au primit sume infime de bani de la guvernul demis Cîțu din fondul de rezervă. Astfel, Marius Stoian, primarul comunei Birda și președintele Filialei Timiș a Asociației Comunelor din România, comună care a primit 144.000 lei de la Guvern, a semnalat că edilii PSD din județ nu vor sta cu mâinile în sân în fața acestei decizii.

Primarii PSD din județul Timiș vor face demersurile necesare pentru a nu accepta aceste sume modice, nejustificat distribuite. Asta pentru că nu acceptăm ca locuitorii județului Timiș și implicit ai comunităților pe care vremelnic le administrăm să fie nedreptățiți. Spre exemplu, localității periurbane Giroc cu primar PSD, la un număr de locuitori de peste 18.000, i-a fost alocată suma de 50.000 lei, în timp ce comunei Tormac, cu primar PNL, i s-a alocat suma de 610.000 lei, la un număr de locuitori de sub 3.000. În plus, nu s-au luat în calcul nici proiectele de dezvoltare ale fiecărei localități în parte sau necesitățile respectivelor comunități“, a afirmat Marius Stoian.

De asemenea, Flavius Roșu, primarul PSD al comunei Șag și vicepreședinte al Filialei Timiș a Asociației Comunelor din România, care a primit 50.000 lei, a declarat că guvernul demis Cîțu a politizat deciziile financiare.

Sumele aprobate la rectificarea de buget prin hotărârea Guvernului arată încă o dată politizarea bugetului național și folosirea resurselor financiare în interese de partid. Convingerea că ați pedepsit primăriile conduse de primari PSD, aleși de către comunitățile respective, reprezintă de fapt o povară pe care o aruncați în spatele cetățenilor. Cetățenii din comunele noastre sunt cetățeni ai acestei țări, care au aceleași drepturi ca toți cetățenii României. Nu aveți căderea să îi deposedați de aceste drepturi, politizând deciziile financiare! Ați folosit în discursul public recent că veți trata proiectele de infrastructură atât de necesare comunităților din România, cu prioritate și fără interferențe politice. Din păcate, vă contrazic faptele! Cer, în numele locuitorilor comunității mele, ca primar, dar și din postura de prim-vicepreședinte ACoR Timiș, să regândiți de urgență alocările bugetare, fără niciun fel de interes de partid. Aceste practici în care banii cetățenilor sunt tranzacționați în interese politice trebuie să înceteze în România”, a spus Flavius Roșu.
Totodată, și primarul PSD al comunei Fârdea, Maria Rovena Violeta Murari, a semnalat faptul că „comuna Fârdea a primit 50.000 lei, sumă egală pentru toate comunele PSD! E atât de trist… atât merită cetățenii acestor comune, bani care nu ajung nici pentru plata regularizărilor facturilor Enel”.
cîțu
Decizia guvernului demis Cîțu de a nu aloca niciun leu primăriilor USRPLUS din Timiș a fost criticată și de doi parlamentari ai partidului din județ. Astfel, deputatul USR de Timiș Nicu Fălcoi a precizat că „Florin Cîțu a început marea împărțeală. Rea-voință, batjocură, ticăloșie și comportament discreționar, de vătaf stăpân peste banii țării. Cam așa s-ar putea descrie deciziile de ieri ale demisului Florin Cîțu privind alocările către primării din fondul de rezervă la dispoziția Guvernului. Niciuna dintre primăriile din județul nostru conduse de primari USR n-a primit vreun ban. (…) Recursul la practici abuzive, duhnind a compromisuri grele și-a folosirea banilor publici în interesul primarilor din propriul partid, este prețul pe care-acuma trebuie să-l plătească celor care l-au votat la congresul PNL. La vremea lor, Ponta și Dragnea făceau exact la fel. Și-au sfârșit la coșul de gunoi al istoriei. Exact locul înspre care se îndreaptă acum, cu toată viteza, și Superman Cîțu”.
De asemenea, senatorul USR de Timiș Raoul Trifan consideră că Florin Cîțu a împărțit banii primăriilor în mod feudal.
Alocare din fondul de rezervă al guvernului pentru Timișoara: 0 (zero) lei. Modul feudal în care Florin Cîțu a împărțit banii din fondul de rezervă al guvernului confirmă că scopul acelui buget era cumpărarea voturilor la congresul PNL. Vasta majoritate a sumelor alocate au mers spre comunitățile păstorite de liberali și udemeriști. Cei care au ghinionul să aibă primar PSD, chiar dacă numeric sunt cei mai mulți, au primit doar o mică parte din fonduri. Primăriile USR PLUS nu au primit aproape nimic. Doar 5 din 41 de primari USR PLUS au primit bani din fondul de rezervă al guvernului. Timișoarei nu i-a fost alocat niciun leu. Sucevei, de exemplu, reședință de județ condusă de liberalul Ion Lungu, i-au fost alocate 15 milioane de lei. Este încă o confirmare a modului greșit în care fostul premier înțelege să-și exercite mandatul cu care fusese învestit de coaliție”, a declarat Raoul Trifan.
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/