Călătorie prin patru anotimpuri la Casa de Cultură Moldova Nouă

expozitie
po 1000x100px (3)

Expoziția personală a artiștilor plastici din familia Hlinka își face apariția pe simeze, la Casa de Cultură Moldova Nouă.

Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin, împreună cu Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița, Casa de Cultură Moldova Nouă, Primăria și Consiliul Local, anunță vernisajul de artă plastică al familiei Hlinka. Doina și Gustav Hlinka se numără printre artiștii care și-au prezentat lucrările și la expoziția de anul trecut, intitulată „Reșița 249”.

Deschiderea evenimentului este programată sâmbătă, 9 octombrie, la ora 17.00, la Casa de Cultură Moldova Nouă. Expoziția din acest an conține o selecție de picturi naive, o trecere prin cele patru anotimpuri, prin frumusețea naturii și prin tipologiile ce amintesc de satul tradițional al Banatului de munte.

Este al doilea an când Moldova Nouă participă la programul dedicat Decadei Culturii Germane în Banatul de Munte. Programul este la a XXXI-a ediție și reprezintă cel mai important ciclu al manifestării culturale germane din această regiune.

După deschidere, exponatele familiei Hlinka vor rămâne la Casa de Cultură Moldova Nouă până în 15 octombrie, cu program de vizitare între orele 8.00 și 16.00. Accesul este gratuit, dar purtarea măștii este obligatorie, împreună cu prevederile legate de distanțarea fizică dintre persoane.

Autor: Eusebiu Diaconu