Peste 2.000 de liceeni din Caraș-Severin sunt așteptați la simularea examenului de Bacalaureat

Liceenii din clasele terminale se pregătesc pentru simularea examenului de Bacalaureat. La nivelul județului Caraș-Severin sunt așteptați să participe la testări peste 2.000 de elevi.

În perioada 27 – 30 martie, 1.511 elevi de clasa a XII-a și 522 de clasa a XIII-a își vor testa competențele pentru Bacalaureat, în cele 27 de centre de examen constituite la nivelul județului Caraș-Severin.

Potrivit calendarul simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, proba la Limba și literatura română va avea loc în 27 martie, proba obligatorie a profilului va avea loc în 28 martie, probă la alegere a profilului şi specializării este programată pentru data de 29 martie, în timp ce cea la Limba şi literatura maternă va avea loc în 30 martie.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 6 aprilie. Rezultatele obținute la simulările naționale nu se contestă și nici nu sunt trecute în catalog. Ele sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

1000x100 casa brutarului