Sărbătoare! 75 de ani de activitate pentru Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște”

Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște” din Lugoj a aniversat zilele trecute 75 de ani de activitate. Evenimentul a fost marcat printr-o serie de activități ce au adus laolaltă profesori și elevi deopotrivă.

Liceul Tehnologic „Valeriu Branişte” din Lugoj a marcat în această lună 75 de ani de la înfiinţarea şcolii (Şcoala Profesională de Confecţiuni Femeieşti), respectiv 25 de ani de la preluarea numelui personalităţii lugojene Valeriu Branişte. A fost un eveniment despre brănişteni, pentru brănişteni şi a inclus mai multe activităţi menite să creeze o stare de bine atât pentru organizatori, cât şi pentru invitaţi.

Se numără printre acestea plantarea de copaci (magnolii), ce urmează să fie oferiţi în dar unor instituţii şi firme din Lugoj, un concurs de şah cu câştigători, un maraton sportiv: fotbal, volei şi baschet, cu echipe mixte, fete-băieţi, ca dovadă a incluziunii şi egalităţii de şanse oferită în cadrul liceului, dar și mai multe ateliere profesionale tematice în care elevii brănişteni au prezentat celor 80 de elevi reprezentând şcolile gimnaziale din Lugoj ce anume se învaţă la Branişte. Nu au lipsit marcarea Zilei Internaţionale a Numărului PI, un atelier de educaţie interculturală, colectarea de dopuri de plastic cu un câştigător, respectiv clasa IX G, apoi activitatea Modă, tehnologie şi joc, urmată de jocuri clasice în era digitală.

Un moment important a fost întâlnirea cu foşti profesori şi angajaţi ai şcolii, emoţia celor prezenţi reușind să transmită mai mult decât o mie de cuvinte.

„75 de ani! Mulţi în ani omeneşti, loc de adăugat, în ani instituţionali! Liceul nostru nu ar fi fost astăzi ceea ce este astăzi dacă nu eraţi dvs., cei care aţi depus eforturi să păstraţi această şcoală în peisajul educaţional din Lugoj. Vă mulţumim, noi, cei de astăzi, pentru ceea ce aţi făcut în trecut. Urmează să ne facem datoria faţă de această şcoală pentru a-i asigura un viitor. Pentru dvs., este o revenire acasă, fiindcă pentru dvs. şcoala Branişte a fost a doua casă. Prin urmare, nu aveţi nevoie de permisiune să vă plimbaţi prin casă, bucuraţi-vă alături de colegii tineri şi actual active profesional de schimbările prin care a trecut şcoala.”, le-a spus prof. Cosmin Gheorghe, directorul liceului, invitaţilor.

1000x100 casa brutarului

O importantă atracţie pentru toţi cei prezenţi și un răsfăț culinar deopotrivă au fost standurile cu suc, hotdog şi vată de băţ amenajate în faţa şcolii, produsele fiind oferite gratuit celor prezenţi.

„Când este vorba de o celebrare, toţi dorim să ne bucurăm, să mâncăm ceva sărat şi dulce, să bem un suc. Merităm cu toţii acest lucru, elevi, profesori şi invitaţi. Este o celebrare pentru noi, în care cu toţii am dorit să ne simţim bine. Anul 2023 este Anul European al Competenţelor Profesionale – o coincidenţă plăcută, ca şi cum Uniunea Europeană ar fi dorit să celebreze cu noi cei 75 de ani de activitate. Mulţumim tuturor celor care ne sprijină, fiindcă, prin efortul comun, ne facem să fim mai buni, mai competitivi, mai deschişi către lumea actuală, către nevoile elevilor dar şi ale comunităţii din care facem parte. Dincolo de orice, sloganul şcolii nu este doar un slogan, este o realitate de zi cu zi de care ne mândrim: Pentru că DA, şi NOI PUTEM!”, adaugă prof. Cosmin Gheorghe.

Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște” reprezintă un important pion al actului educațional în orașul nostru. Numeroasele proiecte desfășurate aici, dar și premiile obținute la olimpiade și concursuri arată implicarea continuă de care dau dovadă atât elevii, cât și profesorii unității de învățământ.