Peste 2.000 de flacoane de Remdesivir au ajuns în spitalele din țară. Puțin peste 100, în Caraș-Severin!

medication prepared for people affected by covid 19, remdesivir is a selective antiviral prophylactic against virus that is already in experimental use, conceptual image

Peste 2.000 de flacoane de Remdesivir au ajuns în 49 de spitale din România, anunță astăzi Ministerul Sănătății. 120 dintre ele sunt destinate pacienților COVID din județul Caraș-Severin.

Ministerul Sănătății anunță că a distribuit o nouă tranșă de Remdesivir în spitalele în care sunt tratați pacienți infectați cu SARS-CoV-2. Este vorba despre alte 2.240 de flacoane de Remdesivir de 100 mg din cele 24.160 flacoane achiziționate printr-un contract subsecvent în urma Acordului-Cadru încheiat de Comisia Europeană cu firma producătoare pentru statele membre.

Medicamentul a ajuns în 49 de spitale din toată țara pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-Cov-2 cu forme medii de boală. Este și cazul spitalelor din Reșița, Caransebeș și Oravița. Spitalul Județean de Urgență Reșița a primit 70 de doze, iar Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș – 50. Spitalul Orășenesc Oravița nu a primit niciun flacon, însă nici nu a făcut o solicitare în acest sens.

Criteriile de repartizare ale medicamentului au ținut cont de necesarul minim de flacoane/pacient tratat și de numărul pacienților internați, confirmați, în secții și în ATI care necesită administrare.