Încă o localitate din Caraș-Severin fără primar?!

Înalta Curte de Casație și Justiție  a respins ieri calea de atac formulată de primarul comunei Lupac împotriva sentinței care stabilea că ANI a hotărât în mod corect starea de incompatibilitate a edilului.  În ciuda senținței instanței supreme, Marian Vlasici este convins că rămâne primar.

Primarul liberal  a fost găsit în conflict de interese de către Agenția Națională de Integritate, în iunie 2017. Pe motiv că a dat un contract de peste 7.000 de lei societății Consiron, la care fiica sa era angajată pe postul de contabilă. După ce a fost înștiințat de ANI cu privire la începerea cercetării, primarul din Lupac a trimis un punct de vedere, dar neconvingător. ANI a decis în consecință că Marian Vlasici se află în conflict de interese.

Edilul a atacat  pe toate căile decizia ANI. Mai întâi Curtea de Apel București și acum Înalta Curte de Casație și Justiție au dat dreptate inspectorilor de integritate. Cu toate acestea, Vlasici susține că nu va pleca din funcție, așa cum a făcut-o colegul său de la Anina, Gheorghe Românu, care s-a aflat într-o situație cel puțin asemănătoare, dacă nu cumva identică. „Eu nu mă pricep la astfel de lucruri, dar avocatul meu m-a liniștit, spunându-mi că există o cale de atac și că vom putea contesta decizia.”, ne-a declarat primarul Marian Vlasici.

A detaliat pe această temă, avocatul edilului, Niculae Tristaru: „Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul formulat de clientul meu, însă fapta respectivă este prescrisă, așa că este fără eficiență hotărârea, prin urmare, domnul Vlasici va rămâne în continuare pe funcție!”.

gif card de energie dacus 1000x100

Dacă Marian Vlasici își va încheia și acest mandat, o va spune după comunicarea sentinței Înaitei Curți, prefectul Cristian Gâfu.

 

 

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/