Un singur an de mandat, zeci de procese și plângeri penale, scandal cu toată lumea! Chiar dezvoltă Caraș-Severinul!

dunca
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Romeo Dunca nu are prea multe de trecut pe lista realizărilor după primele 12 luni petrecute în funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin! Nici nu prea avea cum, la cât a fost de preocupat să se bălăcărească, să caute hoți și să se judece prin tribunale!

Liberalul care conduce Banatul de Munte e un obișnuit al sălilor de judecată și pare să-i placă atât de mult încât procesele au ajuns să-i ocupe aproape tot timpul. Într-un singur an de mandat pot fi numărate cu ușurință peste zece plângeri penale pe care le-a formulat, în alte câteva dosare se pare că e chiar el vizat, așa cum a recunoscut-o public, și într-o mulțime de acțiuni în răspundere delictuală își reglează conturile cu cei cu care s-a bălăcărit în văzul tuturor.

Primul pe care Romeo Dunca l-a chemat în fața instanței este Ionuț Popovici, consilierul județean care îl pune în posturi ridicole aproape la fiecare întâlnire în plen. Pentru că fostul vicepreședinte CJ n-a lăsat-o mai moale, ba dimpotrivă, a taxat și mai aspru nepriceperea lui Romeo Dunca în ale administrației publice, i-a mai deschis un proces în care îi cere daune pentru că i-ar fi șifonat imaginea. Președintele Dunca și Ionuț Popovici au inversat rolurile în alte două procese. De data aceasta Popovici e reclamant, iar Dunca pârât. Milionarul de la Timișoara pe care liberalii din Caraș-Severin au avut proasta inspirație să-l facă șef în Palatul Administrativ se judecă și cu jurnalista Georgiana Adam și postul de televiziune Antena 3. Tot Romeo Dunca l-a acționat în instanță și pe deputatul Alfred Simonis, președintele PSD Timiș, cel care dezvăluia că în Caraș-Severin s-a format un grup infracțional organizat, cu Romeo Dunca în frunte. Pe președintele CJ Caraș-Severin îl scot din sărite și jurnaliștii de la Express de Banat, care n-au primit „ajutoarele” lui și le prezintă oamenilor activitatea din administrația județeană și cu bune, și cu rele. Nu numai cu bune, așa cum îi place președintelui și cum și-a rezolvat prin alte locuri. Pe țărănistul Lucian Ionescu, fost angajat al Direcției de Drumuri Județene, nu-l putea rata. S-a ales și el cu cerere de chemare în judecată. La fel și un anume Cristian Ghiță. Romeo Dunca mai e chemat și el în calitate de pârât într-un dosar civil. De către Ionuț Popovici.

Așadar, numai în instanțele civile din Reșița sunt înregistrate astăzi zece dosare în care Romeo Dunca are calitatea de reclamant sau de pârât. Totodată, e semnatarul unui braț întreg de plângeri penale. Mult peste 10 la număr! Față de foști consilieri județeni, angajați ai Direcției de Drumuri, ai Căminului pentru Persoane Vârstnice, sau fosta conducere a Consiliului Județean. Alte plângeri penale vizează tocmai activitatea sa și a colaboratorilor săi. Și atunci, pe bună dreptate, când să mai aibă timp să dezvolte Caraș-Severinul?!