Peste 180 de proiecte de cercetare la Universitatea Politehnica Timișoara

proiecte cercetare universitatea politehnica timisoara

Universitatea Politehnica Timișoara a derulat, în 2022, peste 180 de proiecte de cercetare, cu o valoare de 25 de milioane de lei.

Unul dintre proiecte este legat de dinamica rețelelor neuronale cu valori hipercomplexe. Acesta își propune să studieze stabilitatea și sincronizarea rețelelor neuronale recurente (RNN) de tip cuaternion, octonion, Clifford și RNN-urilor evaluate de matrice, simulările urmând să ilustreze eficacitatea rezultatelor teoretice obținute și ușurința utilizării lor pentru aplicații practice.

Linkuri demontabile hibride din oțel inoxidabil și oțel de înaltă rezistență este proiectul ce are ca scop investigarea numerică și experimentală a unui nou link, fabricat din oțel de înaltă performanță.

Printre proiecte se numără și modernizare HA1 Slatina – determinarea unei came combinatorice optimizata din punct de vedere al vibrațiilor și al randamentului (contract cu terții), în valoare de 442.680 lei, ce a vizat optimizarea funcționării turbinelor la Centrala Hidroelectrică Slatina, prin maximizarea eficienței și un nivel scăzut de vibrații (Director proiect: prof.dr.ing. Romeo Florin SUSAN-RESIGA).

Cuib de vise 1000x100

Finanțările proiectelor au venit din bugetul de stat, programe internaționale sau de la mediul economic.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/