Peste 150 de tineri au servit legal primul pahar de alcool!

explo 1000x200

Reșițenii care au împlinit 18 ani s-au prezentat astăzi la sediul Casei Municipale pentru a li se înmâna diplomele de cetățeni majori.

Sala de festivități a fost plină până la refuz de elevii claselor a XII-a, care odată ce au atins vârsta majoratului se pot avânta în viață pe cont propriu. Vizibil emoționați, mai eleganți sau mai modești, liceenii reșițeni au venit însoțiți de câte un profesor de la liceul care învață.

„Este un gest frumos această inițiativă a Primăriei de a ne oferi diplome. Cred că de acum înainte va trebui să fim mai serioși și să ne asumăm toate deciziile pe cale luăm”, a spus unul dintre tinerii prezenți la Casa Municipală.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157648823933357″]

„Suntem gazdele unui important grup de tineri din Reșița, circa 150 de la 9 unități de învățământ, tineri care au împlinit frumoasa vârstă de 18 ani. Vom avea posibilitatea să ne cunoaștem, să schimbăm impresii. Primăria și Consiliul Local le vor oferi diplome, pentru că dânșii vor conștientiza că au și alte răspunderi pe lângă cele pe care le au acum”, a spus primarul Mihai Stepanescu.

În partea a doua a acțiunii, liceenii au fost invitați să ciocnească un pahar de șampanie, primul băut legal, și au purtat discuții cu oficialii locali. La acțiune a participat și șeful serviciului de Evidență a populației, Mariana Miulescu, care alături de edilul-șef le-a înmânat diplome tinerilor.