Investiții de peste 3 milioane de euro într-o comună de nici 2.000 de locuitori!

Comuna cărășeană beneficiază de sume importante de bani în această perioadă. Pe lângă faptul că un drum comunal a primit finanțare consistentă, urmează și implementarea Programului Operațional Sectorial 2 de Mediu, care aduce milioane de euro pentru locuitori.

În aceste zile, autoritățile locale supraveghează lucrările de asfaltare a Drumului Comunal 67, care face legătura între DJ 581 și localitatea Ticvaniu Mic. Edilul-șef Aurel Jivan spune că obiectivul a fost construit la începutul anilor ’90, iar de atunci șoseaua a avut parte doar de plombări pe alocuri, în limita bugetului local disponibil. „Până acum, drumul nu a avut parte de o reabilitare sută la sută. Cele aproape 3, 5 milioane de lei au ajuns în localitate prin Ordonanța de Urgență Nr. 28, iar banii au fost alocați de Ministerul Dezvoltării. În această perioadă se toarnă asfaltul, dar prin același proiect mai trebuie refăcut un pod peste ierugă, iar în intravilan toate șanțurile vor trebui asfaltate. De asemenea, vor trebui amenajate podețe cu tub pentru acces în casele cetățenilor. În plus, la podul peste Caraș se refac rampele, a spus Aurel Jivan, primarul comunei Ticvaniu Mare.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157648832058308″]

În plus față de lucrarea de infrastructură, operatorul județean Aquacaraș, al cărui acționar majoritar este Consiliul Județean Caraș-Severin, va declanșa investiția pe POS 2 de Mediu, care le va aduce locuitorilor din Secășani lucrări de peste 690 de mii de euro, celor din Cârnecea o investiție de peste 600.000 de euro, iar celor din Ticvani aproape 550.000 de euro. În cadrul amplei investiții, printre altele, este prevăzută extinderea reței de alimentare cu apă.

În paralel, pentru rezolvarea canalizării, autoritățile locale au scris un proiect pentru care încă așteaptă finanțare. Valoarea acestuia se ridică la un million de euro, însă unda verde pentru acesta încă nu a apărut de la centru. Nici sursa de finanțare nu a fost încă identificată, dar edilul-șef spune că, cel mai probabil, fondurile ar putea intra pe aceeași Ordonanță 28.

Comments

  1. Trecutprinviata says:

    FELICITARI SI MULTUMIRI GUVERNULUI PONTA PENTRU CA NE SCOATE SI PE NOI IN LUMEA BUNA DUMINICA 16.11.2014 VOTAM CU SI MAI MULT SUFLET ,, PONTA PRESEDINTE “

  2. Ion says:

    Da, o face cand e campanie electorala… vedeti voi de la anu cu Ponta al vostru! Eu am bagajele facute, sa aveti o viata frumoasa in mocirla condusa de corupti ca vad ca asa va place sa traiti! “Ferma animalelor” s-a materializat… pentru asta ati facut revolutia acum 25 de ani! Felicitari!