Peste 150 de locuri pentru elevii care aleg școala duală din Reșița

Absolvenții de clasa a VIII-a de anul acesta, dar și cei din serii anterioare se pot înscrie, începând de mâine, la specializările puse la dispoziție la Reșița, prin școala duală.

Luni, 5 iulie, încep înscrierile pentru școala duală. Cei care au absolvit clasa a VIII-a și au până la 26 de ani își pot depune actele pentru a ocupa unul dintre cele 159 de locuri disponibile la Colegiul Economic al Banatului Montan și la Colegiul Tehnic Reșița. În total, 20 de agenți economici din oraș sunt implicați în proiectul școlii duale.

Anul acesta, Colegiul Economic al Banatului Montan are 59 de locuri pentru calificările de ospătar, bucătar, lucrător hotelier și brutar, patiser. Colegiul Tehnic oferă 100 de locuri pentru calificările lăcătuș, sudor, mecanic auto, operator mașini cu comandă numerică, electrician, instalator și confecționer.

leader board 728 x 90 px

În cadrul școlii duale, pregătirea practică se face direct la angajatori, iar la finalizarea studiilor elevii vor putea beneficia de un loc de muncă sigur și bine plătit. În plus, se acordă o bursă profesională de 400 de lei lunar. De asemenea, cazarea, masa și transportul sunt oferite gratuit de Primăria Reșița. La finalizarea studiilor de învățământ dual, elevii au și posibilitatea de a-și continua studiile.

„Dragi tineri, vă așteptăm la școala duală reșițeană, pentru a avea siguranța unei pregătiri de calitate și a unui loc de muncă bine plătit! Întrebați la școala voastră despre înscrierea la învățământul dual!”, este mesajul Mădălinei Chiosa, viceprimarul Reșiței.