Centrul multifuncțional din zona 7 Noiembrie, în stand-by! Se caută în continuare constructor

Lucrările pentru investiția de 22,5 milioane de lei care se va ridica pe locul vechiului bazin de înot de la 7 Noiembrie au fost scoase din nou la licitație de municipalitatea reșițeană.

Primăria Reșița a scos la licitație, la jumătatea lunii februarie, lucrările pentru centrul multifuncțional care urmează să se construiască pe ruinele bazinului de înot de la 7 Noiembrie și care va găzdui evenimente sportive diverse, ateliere de creație, spectacole, expoziții și servicii sociale.

Deși la momentul respectiv primarul Ioan Popa spera ca lucrările să demareze anul acesta, nici până astăzi nu se cunoaște numele constructorului. „Licitația pentru centrul multifuncțional am repetat-o, este pe SICAP la ora aceasta. Am primit o singură ofertă, care a depășit bugetul alocat și din această cauză am scos-o din nou la licitație și suntem în perioada în care trebuie să așteptăm oferta.”, a declarat recent primarul Reșiței.

Zona adiacentă centrului va fi transformată într-un spațiu public pentru relaxare și recreere, care va include o piațetă publică, terenuri de sport, spații verzi și zone de parcări. Proiectul include și reabilitarea drumului pe o porțiune de aproximativ 1.000 de metri, porțiunea cuprinsă între strada Fântânilor și strada Mociur și, totodată, interconectarea zonei marginalizate Mociur cu cartierele Centru și Govândari, prin continuarea promenadei și a pistei de biciclete.

Valoarea estimată a lucrărilor este 22,541,591.95 lei (inclusiv TVA). Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.