E dezastru în Caraș-Severin, drumuri sparte, canalizări și școli neterminate, bani aruncați! În Consiliul Județean e liniște!

Deputatul Silviu Hurduzeu, președintele PSD Caraș-Severin, a remarcat tăcerea nefirească a președintelui Consiliului Județean, Romeo Dunca, după ce Ministerul Dezvoltării a sistat orice plată pentru proiectele derulate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Peste 100 de milioane de lei lei este valoarea proiectelor aflate în derulare în localitățile județului Caraș-Severin prin PNDL. Sunt drumuri decopertate, rețele de apă și canalizare realizate în parte sau școli și grădinițe în care a fost rasă vopseaua de pe pereți și cam atât. Lucrările se opresc în acest stadiu după ce ministrul Dezvoltării a înștiințat Consiliul Județean și primăriile că nu mai sunt bani. Practic, e mai rău decât înainte în multe locuri din județ și se poate spune că zeci de milioane de lei sunt pur și simplu irosiți. De aici și reacția promptă a parlamentarului social-democrat:

„Prim-ministru Cîțu a tăiat fondurile destinate PNDL, un program de care beneficia Consiliul Județean Caraș-Severin, cât și multe dintre primăriile județului nostru, indiferent de culoarea politică a primarilor. Prin sistarea fondurilor s-a dat o grea lovitură primăriilor și cetățenilor din Caraș-Severin. Erau lucrări de apă și canalizare, lucrări la drumuri comunale, la unități de învățământ, investiții mari care nu pot fi continuate din bugetele proprii. Solicit actualului guvern să reia cât mai repede plățile pe PNDL 2, primăriile din Caraș-Severin și Consiliul Județean au nevoie de acești bani. La Consiliul Județean e o tăcere totală pe acest subiect, deși mai sunt drumuri de finalizat prin PNDL 2, un drum din Valea Almăjului, 571G, nici cel de la Eftimie Murgu, 571F, nu e finalizat, cum nu sunt finalizate nici cele trei tronsoane din 608E. Nu am văzut nicio declarație de la conducerea Consiliului Județean legată de oprirea finanțării pe PNDL. Toate proiectele, cele șapte drumuri județene, însumează peste 100 milioane de lei!”