Peste 150 de elevi și dascăli din Moldova Nouă – implicați în campania „Let’s Do it, Romania!”

ecologizare moldova noua
stiri Timisoara Cuib de vise 1000x100

Mai multe zone și parcuri din orașul de la malul Dunării au fost ecologizate zilele acestea de elevii Liceului Tehnologic „Clisura Dunării”. O acțiune similară are loc și mâine și va fi coordonată de Primăria Moldova Nouă.

În această săptămână, reprezentanți ai Primăriei Moldova Nouă alături de 150 de elevi și 30 de cadre didactice din cadrul Liceului Tehnologic ,,Clisura Dunării” au dat start unei noi acțiuni de ecologizare a orașului, întregul demers fiind organizat, la nivel național, de Asociația ,,Let’s Do it, Romania!”, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Ministerul Educaţiei, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naţionale, Apele Române şi Romsilva.

Înainte să înceapă să parcurgă programa școlară din acest an, învățătorii și profesorii din cadrul Liceului Tehnologic ,,Clisura Dunării” și-au propus să le predea elevilor, de la clasa zero până la clasa a XII-a, o adevărată lecție de viață, un exemplu de urmat şi să-i înveţe cum să trăiască în armonie cu mediul.

elevi ecologizare moldova noua

Peste 150 de elevi și profesori au participat la acțiunea de ecologizare

,,Înarmați” cu saci și mănuși, protagoniștii acțiunii ,,Let’s Do it Romania!” din Moldova Nouă au avut ca țintă ecologizarea tuturor parcurilor din cartierul Orașul Nou, dar și a celor din Moldova Nouă (Boșneag), rezultatul muncii lor putându-se vedea cu ochiul liber, un adevărat exemplu de ,, Așa DA!”.

 Stiri angajari Timisoara STPT job 1000x200

Munca elevilor și a îndrumătorilor acestora a fost doar primul pas în cadrul acțiunii de ecologizare din acest an sub umbrela ,,Let’s Do It, Romania!”, activitatea de igienizare fiind programată să se desfășoare și sâmbătă, 16 septembrie. Astfel, echipa de la nivelul administrației publice locale Moldova Nouă, desemnată să coordoneze activitatea de ecologizare, a trecut pe lista de prioritate următoarele locații:

  • piața de cereale Moldova Nouă;
  • zona Iagodărie;
  • zona minieră Florimunda;
  • zona Parcului Eolian (Cabana Dunărea Moldova Nouă);
  • Poligon Măcești;
  • zona Fortuna;
  • drumurile agricole;

De asemenea, pe lângă echipa care va coordona activitatea de ecologizare la nivelul administrației, sunt așteptați să se alăture campaniei de igienizare voluntari atât din cadrul instituțiilor publice și private, ONG-uri şi mai ales din partea societății civile.

Voluntarii participanți la acțiune vor primi materialele necesare, saci și mănuși, punctul de întâlnire fiind Casa de Cultură Moldova Nouă, ora 09.00, transmit reprezentanții Primăriei Moldova Nouă.

 

Stiri Timisoara Muzeul TM Stiri Timisoara
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/