Peste 150.000 de euro în prima lună prin programul HartaEdu! Doar 6 strigăte de ajutor din Banat!

sala de clasa

Oamenii de afaceri au donat peste 150.000 de euro într-o singură lună pentru unitățile de învățământ care au sesizat diverse probleme pe platforma HartaEdu. În Caraș-Severin și Timiș au fost semnalate în total doar 6 probleme.

HartaEdu este proiectul lansat de Narada pentru a rezolva urgențele din educație. La doar o lună de la lansarea lui, comunitatea oamenilor de afaceri a decis să se implice și s-au donat deja peste 150.000 de euro, bani cu care se vor amenaja terenuri de sport, se va asigura transportul copiilor la școală sau se vor asigura materiale didactice și dispozitive electronice pentru copii.

Cea mai relevantă contribuție de până acum este donația companiei Blockchain Industries care a contribuit cu 52.000 de euro pentru cumpărarea unui microbuz școlar și pentru renovările exterioare ale unei școli din Prahova.

leader board 728 x 90 px

În Banat au fost semnalate doar 6 probleme, una singură în Caraș-Severin (despre care Express de Banat a scris aici – https://expressdebanat.ro/o-singura-problema-in-scolile-din-caras-severin/). Cele 5 din Timiș vin de la:

  • Liceul Tehnologic „Petre Mitroi” Biled unde este nevoie de o conexiune la internet prin cablu și dotarea sălilor de clasă cu 4 videoproiectoare;
  • Școala Gimnazială Bucovăț, care ar avea nevoie de circa 55.000 de lei pentru amenajarea cabinetului de informatică;
  • Liceul Tehnologic Transporturi Auto Timișoara – unde este nevoie de bănci și scaune noi pentru circa 200 de elevi;
  • Colegiul Național Bănățean cere dotarea laboratorului de chimie cu mobilier adecvat și cu aparatură și reactivi chimici necesari desfășurării experimentelor propuse de programele școlare, dotarea laboratoarelor de fizică și biologie și achiziționarea unei camere de filmare 360 grade, pentru crearea unei baze digitale cu experimente de laborator;
  • Grădinița cu P.P. nr. 22, Timișoara care are nevoie de reabilitarea gardului care înconjoară unitatea de învățământ.

În România anului 2021, în care 230.000 de elevi folosesc grupurile sanitare din exteriorul școlilor la care învață, aproximativ 50.000 de elevi au solicitat sprijin pe HartaEdu, prin intermediul profesorilor, școlilor sau chiar în nume propriu, iar în total, doar în prima lună de funcționare a platformei HartaEdu, au fost semnalate 300 de alerte în instituții de învățământ din toată țara. Suma de peste 150.000 de euro reprezintă în fapt valoarea investiției în Educație a mediului de afaceri și comunităților locale mobilizate de Narada, susținută de Mastercard şi BRD Groupe Société Générale și demonstrează faptul că societatea percepe acut starea de urgență în care se află învățământul românesc în acest moment.