Peste 14 milioane de lei pentru şcoală la standarde europene în oraşul de la malul Dunării

Investițiile în educația copiilor continuă să ocupe un loc fruntaș în rândul priorităților la Moldova Nouă. În scurt timp, datorită fondurilor europene, clopoțelul va suna din nou în cadrul Școlii Gimnaziale „Sofia Arcan”, modernizarea instituției de învățământ fiind una dintre pârghiile esențiale în creionarea viitorului tinerilor din oraș.

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local de la sfârșitul lunii mai, politicienii de la malul Dunării au făcut încă un pas spre materializarea grandiosului proiect, gata să le ofere copiilor condiții decente vizavi de infrastructura actului educațional. Astfel, vineri, 29 mai, consilierii au votat câteva modificări pentru ca cei peste 14 milioane de lei, prin POR, destinați modernizării uneia dintre școlile gimnaziale din oraș să ajungă cât mai repede la beneficiari.

Despre cum a decurs întâlnirea cu politicienii, dar și care sunt intervenţiile masive care vor transforma fosta Școală Generală Nr. 3 într-o școală la standarde europene, primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, a detaliat:

„A fost o ședință, să spunem, fructuoasă! Au trecut toate proiectele atât cele de pe ordinea de zi, cât și cele în afara acesteia. Am avut bucuria să votăm câteva mici modificări la un proiect european care a îndeplinit punctajul necesar. Vorbim despre modernizarea Școlii Gimnaziale «Sofia Arcan», care va însemna, pe lângă reabilitarea termică, energetică a clădirii, și apariția unui număr de 50 de locuri de parcare, un bazin de înot, reabilitarea străzii Traian Vuia și a aleii pietonale din fața blocului 27, plus crearea unei noi structuri de acces către școală, printre blocurile 16 și 27”.