Peste 130 de elevi cărășeni din trei unități de învățământ, mutați în online. Numărul total se apropie de 14.300

Din luna aprilie, încă 133 de elevi din Caraș-Severin vor desfășura orele în sistem online din cauza unor cazuri nou apărute de COVID-19. Așa se face că aproape 40% din totalul preșcolarilor și școlarilor cărășeni învață de acasă.

Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin anunță că s-a decis suspendarea cursurilor pentru 14 zile în alte două unități de învățământ începând de astăzi. Este vorba despre Grădinița cu Program Normal Fârliug și Școala Gimnazială Fârliug. Solicitarea este fundamentată de apariția a trei cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 (trei cadre didactice). În total sunt afectați 109 elevi, 15 cadre didactice, 5 cadre didactice auxiliare și nedidactice.

De asemenea, au fost suspendate cursurile, fiind desfășurate activități didactice în sistem online din data de 30 martie, la clasa a II–a de la Școala Gimnazială Nr. 9 Reșița, după ce un cadru didactic a fost confirmat pozitiv. 24 elevi vor participa la cursuri în sistem online.

leader board 728 x 90 px

Prin urmare, la această dată, 14.263 de elevi (39,19%) din totalul de 36.389 vor desfășura orele în sistem online din cauza pandemiei de coronavirus.