Cu medii de peste 9.75, elevii caransebeșeni sunt luați în calcul pentru burse de merit

Primăria Caransebeș va acorda burse elevilor, însă a ridicat plafonul mediei generale anuale care era prea permisivă. De această bursă vor beneficia în jur de 500 elevi, în special de la colegiile Traian Doda și CD Loga.

Felix Borcean a avut o întâlnire cu reprezentanții elevilor și au căzut de acord ca plafonul de acordare să fie puțin mai ridicat pentru că altfel s-ar fi acordat practic burse tuturor elevilor din Caransebeș, spune primarul urbei de pe Timiș și Sebeș:

Chiar și așa sunt foarte mulți elevi, sunt în jur de 500 de elevi, vreo 350 sunt doar la cele două licee reprezentative, de CD Loga și Traian Doda sunt împărțite în mod aproximativ egal pentru că aici includem și ciclul gimnazial și dacă ar fi fost media 8,50 cred că am fi ajuns la vreo 2.000 de elevi să susținem, asta ar fi însemnat un efort bugetar de vreo două milioane și jumătate de lei. Acum așa cu ridicarea mediei la 9.75 ajungem la vreo 500.000 de lei. Deci, 500 de elevi care vor primi lunar 100 de lei. Nu sunt toate lunile cuprinse aici pentru că sunt și lunile de vacanța și astea se scad, o să ajungem la vreo 7 luni pe anul acesta, cred.”, a menționat primarul Felix Borcean.

leader board 728 x 90 px

Edilul Caransebeșului a mai spus că deși legea nu impune și lasă la latitudinea primăriilor, în funcție de bugetele locale, normal ar fi fost să vină aceste alocări bugetare de la Guvern, dar nu au fost primite, a decis ca, dacă totuși există această emulație în societate, să testeze anul acesta alocarea de burse de merit elevilor care au media generală anuală minimum 9,75.