Universitatea de Vest din Timișoara – partener pentru seria de evenimente EU Green Week 2021

Comisia Europeană, prin directoratul general mediu, a selectat pentru a patra ediție a evenimentului EU Green Week o universitate din vestul țării, mai exact Universitatea de Vest din Timișoara. Evenimentul tradițional al unității de învățământ superior din Banat, numit „Săptămâna Verde în UVT”, va purta astfel însemnele Uniunii Europene.

Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, afirmă: „Această reușită reprezintă o confirmare a relevanței Universității de Vest din Timișoara, în context european atât din perspectiva interesului pentru tranziția verde și digitală, precum și din perspectiva importanței demersului educațional al UVT în raport cu comunitatea din care face parte. Universitatea de Vest din Timișoara promovează în mod activ dezvoltarea culturii civice și a comportamentelor pro-environment(…).”

Evenimentul va avea loc în perioada 31 mai-4 iunie, tema acestuia fiind dedicată economiei circulare, concept ce, la nivel european, a fost stabilit ca plan de acțiune. Universitatea de Vest are un grup de lucru dedicat temei economiei, având colaborări regionale, naționale, dar și cu parteneri din Alianțe ale Universităților Europene. Pentru a fi mereu la curent cu noile detalii despre evenimentul ce va avea loc în următoarea perioadă, informațiile vor fi puse la dispoziție pe website-ul: verde.uvt.ro.

Autor: Iulia Vlad

upt 1000x100