Peste 1.000 de liceeni din Timiș își cer drepturile!

Tinerii din județul Timiș vor să fie tratați ca niște adulți la școală, odată ce vor împlini vârsta de 18 ani. În acest sens, peste 1.000 de elevi au semnat o petiție pe care Consiliul Județean al Elevilor Timiș a și trimis-o Inspectoratului Școlar Județean.

Sub sloganul „Sunt major, scoate-mă de aici!”, Consiliul Județean al Elevilor Timiș îndeamnă elevii care au devenit majori să își ceară dreptul de a părăsi oricând incinta școlilor. De altfel, Statutul Elevului spune că acest lucru este permis celor care au împlinit 18 ani. În practică însă, acest lucru nu este aplicat la unitățile de învățământ din județ. CJET a început din noiembrie să strângă semnături în acest sens și au reușit să ajungă la 1.003 elevi care au semnat pentru ca cei majori să poată pleca de la școală, cu riscul absențelor asumat.

Documentul a fost predat ISJ Timiș. „Instituțiile de învățământ trebuie să considere cele 1.003 semnături un manifest legal al beneficiarilor direcți ai educației, aceștia cerând să își exercite în totalitate libertățile care le sunt atribuite odată cu împlinirea vârstei majoratului.”, spun cei de la Consiliul Județean al Elevilor Timiș.

Consiliul Județean al Elevilor Timiș este unica structură de reprezentare a elevilor la nivelul județului Timiș, care apară drepturile actorilor principali implicați în actul educațional.