Optimism la PMP Timiș pentru alegerile locale. Un nou candidat anunțat oficial

PMP Timiș își propune să câștige alegerile locale într-un procent important de primării din județ și are și ținte majore, precum Timișoara și Lugojul. Deocamdată, partidul condus la nivel central de Eugen Tomac nu are un candidat pentru Timișoara, dar nici pentru Consiliul Județean Timiș. Cel mai nou „ales” este candidatul pentru comuna Orțișoara.

La Lugoj, candidatul va fi Liviu Brîndușoni, iar cei din PMP sunt convinși că au șansa să câștige Primăria Lugoj. Deocamdată, din cele 99 de UAT-uri din județ, PMP are candidați pentru 74 de primării. „Încercăm să stăm de vorbă cu fiecare om, să ne interesăm de soarta comunității. Luăm fiecare consilier local, fiecare om cu funcție la nivel de administrație, oameni care să reprezinte cu brio ceea ce au de oferit comunității”, a precizat președintele PMP Timiș, Cornel Sămărtinean.

Pentru Primăria Orțișoara, candidatul PMP este Lucian Ivănescu, în vârstă de 36 de ani. Ivănescu este inginer agronom și a fost consilier local în comuna din nordul județului în perioada 2008-2016, de la PNG și apoi PSD. Este convins că îl poate da jos pe primarul PSD Aleodor Sobolu, în funcție de 16 ani. „În momentul de față, avem o conducere de 16 ani la Orțișoara. Îmbrățișăm adevărul la PMP. În primul mandat, lucrurile s-au mișcat destul de bine. Apoi am pierdut 13 ani de accesări de fonduri europene. Ne bazăm pe investiții, fonduri europene, atragerea de investitori”, a declarat Lucian Ivănescu.

PMP are un target de 10% din cele 99 de UAT-uri din Timiș. Partidul susține alegerea primarilor în două tururi. „Alegerea primarilor în două tururi este o condiție importantă din punct de vedere al organizării pentru noi, dar și a reprezentativității în perspectiva alegerilor locale. Nu este posibil să fie primari aleși cu 7%, 8%, 10%. Trebuie să existe alegeri în două tururi, în care reprezentativitatea și numărul de voturi pentru acel primar să fie consistente”, spune Cornel Sămărtinean, liderul PMP Timiș

Președintele PMP e convins că partidul poate câștiga Primăria Timișoara, chiar dacă deocamdată nu au candidatul anunțat public. De asemenea, partidul speră și la un număr important de consilieri locali. „Sigur că probabilitatea este să câștigăm și majoritatea în Consiliul Local. Dacă am câștiga Primăria, acel candidat va avea 30%-40% în consiliu. Obligatoriu acest lucru se va întâmpla”, a mai precizat Sămărtinean.